Cum ar putea freca şi Mircea Sandu scările de la DNA

ziare
ziare

Adevărul pune pe tapet afirmaţia lui Mircea Sandu, veşnicul preşedinte de la FRF, care se laudă că nu are cum să îl salte DNA-ul niciodată. În mare parte e adevărat. Nu are cum să îl salte niciodată, dar uite că şi nenea Avram, nu mai departe de săptămâna trecută, i-a chemat pe băieţii la costum să vină să facă curăţenie între oamenii în negru. Şi au venit. Singura problemă a fost că primul pe care l-au luat a fost chiar el. Nu-şi pierde oare Mircea Sandu capul şi lansează şi el o invitaţie, nu de alta dar am văzut cu câtă promptitudine se acţionează la o astfel de chemare.

Din Jurnalul Naţional aflăm o nouă poveste tulburătoare a unui copil sărac, dar care ar face orice să înveţe. Ghinionul fetei e că s-a născut în Buzău. Dacă era la Bucureşti era blagoslovită de dărnicia PDL, care mai zilele trecute împărţea rechizite şcolare cu o viteză demnă de Cartea Recordurilor. Acest caz însă ridică probleme mult mai adânci. Ca această fetiţă sunt mulţi în România, dar mai grav este că aceştia încep să devină o majoritate. Înainte când era un copil mai sărman în clasă învăţătoarea ne educa spiritul civic şi puneam bani toţi copii de o ajutam . Acum ori nu se mai păstrează datina, ori nici ceilalţi copii nu mai au cu ce. Tind să cred totuşi a doua variantă.

În sfâşit aflăm clar vor fi efectele crizei pe la noi. Hotnews face o radiografie extinsă şi ne pune pe tapet 10 urmări ale crizei. În top, bineînţeles, se află riscul să cădem spre populism. Verificat şi verificabil, am putea spune. Şi cum să nu alunecăm spre populism când la anul sunt alegeri, şi încă nu orice alegeri. Sunt alegerile alea care îi interesează pe cei mulţi. Primari, parlamentari, preşedinţi de CJ şi aşa mai departe. Iar unde's mulţi puterea creşte. Ajunge să înceapă unul singur valul populismului, şi să îi ţină, că se vor ralia cu toţii. Să vezi atunci ploaie de promisiuni, într-o săptămână uităm că am avut criză şi nici nu credem că va mai veni vreodată.

De la Libertatea putere ne vine primul interviu cu unul din zecile de copii care s-au afirmat a fi a lui Adrian Păunescu. Nimeni nu a negat vreodată că marelui poet i-a plăcut viaţa, tocmai de aceea nimeni nu se miră când apar persoane care se revendică drept copiii ai artizanului de la Cenaclul Flacăra. Aşadar, dacă Andreea Bîrlea spune şi privim puţin şi spre poză, nu avem de ce să nu îi dăm dreptate. O fi nu o fi, rămâne de văzut.

EVZ încearcă să îl analizeze pe Becali. Li se pare lor ciudat cum de latifundiarul sprijină găselniţa lui Băsescu cu Mişcarea Populară. "E greu cu Becali!", după cum o spune chiar el. Nu ştiu ce i-a apucat pe cei de la EVZ de fac asemenea analiză. Poate că au văzut că le merge celor de la GSP şi au zis că reţeta e brevetată. Dar uită că acolo Becali răspunde doar la întrebările care îi convin. În rest înjură. Sau stai aşa că uitasem că şi cei de la EVZ pot sta foarte bine cocoşaţi în faţa lui "Zeus"& co. Da, în cazul ăsta sunt pertinenţi să analizeze deciziile lui Gigi şi să îl facă pe europarlamentar un om de stat, ceea ce şi este deja, doar l-a adus pe olandez să ne facă gazonul de la Naţional Arena, păcat că nu a apucat să îl şi plătească tot el.

Din GSP aflăm tot felul de radiografii despre cum merge Steaua spre fundul prăpastiei. Analizele sună aşa mai mult a vaiet de jale. Pe de o parte e de înţeles, dacă suporterii Stelei nu se mai uită la TV şi prin ziare, scârbiţi de jocul echipei şi de reacţiile patronului, se duce caşcavalul. Dar de ce nu se reorienteză. Oare restul de 17 echipe din Liga 1  nu au mai mulţi suporteri decât Steaua. Cu siguranţă că da. Sau cel puţin pe stadioane asta se vede. Recte primul meci în Bucureşti al roş-albaştrilor, pe stadionul din Regie, unde stadionul a fost pe jumătate gol.

DeCe News notează despre eşecul lui Dan Diaconescu cu marele eveniment dedicat poporului. Singura problemă e că poporul era plecat pe la concertele lui Oprescu, de zielele bucureştilor. Păcat de investiţia lui nea Dan, om sărac cu Bentley, cum se afirmă. Dar oricum la OTV va părea că au fost o mulţime de oameni, nu mai încăpeau în piaţă, doar din efecte poţi obţine multe, la urne e puţin mai greu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel