Cum ar fi fost căpușat Târgul Aleea Castanilor din Berceni. Acuzații grave, apărute pe site-ul ”anticorupție”

foto anticoruptie.com
foto anticoruptie.com

Într-o anchetă de presă, sunt acuzați grav judecătorul Ion-Tudoran și pe omul de afaceri Cornel Pârvu. 

Omul de afaceri Cornel Pârvu, care ar fi fost, la începuturile sale profesionale picol într-un restaurant, și-ar fi construit cea mai mare parte a averii cu ajutorul judecătorului Ion-Tudoran. Cei doi ar fi prieteni din anii `90. Magistratul este acuzat, de site-ul anticorupție.com, că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri cu problemele în instanță. Foști parteneri ai lui Pârvu ar fi vorbit, pentru sursa citată, despre privatizarea descrisă ca ”frauduloasă” de sursa citată a complexului comercial Târgul Aleea Castanilor din zona Berceni.

Iată, pe scurt, ce scrie sursa citată: 

- 1998- fosta Bijuteria SA, actuala Euro Market Services SA, deținută de Cornel Pârvu a câștigat licitația organizată de Primăria Sectorului 4 pentru privatizarea Târgului Aleea Castanilor. 

- În schimbul unor lucrări de modernizare, omul de afaceri ar fi primit dreptul de a administra complexul și de a încasa beneficiile pe 25 de ani. 

- Plătea primăriei 12% din încasări, nu mai puțin de 4700 de dolari, conform sursei citate. 

- Dar procurorii au deschis o anchetă, acuzațiile fiind, arată sursa citată, că licitația câștigată de firma lui Cornel Pârvu ar fi fost trucată.

-Omul de afaceri, în fața anchetei, ar fi apelat la judecătorul anterior menționat, arată acuzațiile unui fost asociat al acestuia, citate de anticoruptie.com.

- Totuși, primarul de atunci și un funcționar au fost trimiși în judecată. S-a cerut și desființarea contractului.   

- Magistrații, la fond, ar fi sesizat că licitația nu ar fi fost organizată legal, firma neîndeplinind condițiile. Primarul și funcționarul, după ce ar fi fost încadrați la acuzații mai blânde, au fost condamnați la 6, respectiv 4 ani de închisoare, dar n-ar fi stat nicio zi în spatele gratiilor, faptele lor, la acel moment, fiind grațiate. Omul de afaceri a rămas cu Târgul Aleea Castanilor.

- Procesul a ajuns până la Curtea de Apel București, la completul judecătorului Ion-Tudoran. Numele omului de afaceri ar fi dispărut subit din dosar după ce ar fi cedat 2.030.000 acțiuni Bijuteria S.A. către cetățeanul german Gherbali Iurii, medic stomatolog. Astfel, nu au existat motive ca magistratul să se recuze, din cauza legăturii cu Cornel Pârvu. 

- ”Nu se poate reține nici un fel de culpă acestei societăți (SC Bijuteria SA – n.r.) la procesul respectiv, iar îndeplinirea ulterioară a acestor condiții dovedește buna credință a acestei societăți. Astfel fiind, desființarea licitației și a contractului de asociere în participațiune ar fi o sancțiune aplicată acestei societăți, fără ca să existe vreo culpă din partea sa.” ar fi arătat decizia redactată. 

Vezi mai multe informații aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel