Cum a scăpat un cunoscut interlop de un dosar care l-ar fi putut băga după gratii

Cum s-a ”împăcat” în fals un cunoscut interlop cu victima sa
Cum s-a ”împăcat” în fals un cunoscut interlop cu victima sa

Un cunoscut interlop a scăpat de un dosar care l-ar fi putut băga în închisoare.

Interlopul din Alba, zis ”Dragonu”, în vârstă de 31 de ani, se pare că este cunoscut local în lumea interlopă locală ca fiind unul dintre cei mai prolifici traficanţi de cannabis din Alba Iulia. Acesta este în prezent în arest preventiv într-un dosar în care este trimis în judecată pentru trafic de droguri.

Victima interlopului a fost surprinsă când a aflat că s-ar fi împăcat cu acesta la Curtea de Apel, asta în condițiile în care anterior refuzase, în mod repetat, să retragă plângerea. În acest context, a depus o nouă plângere împotriva agresorului, dar și a notarului public care a legalizat o aşa-zisă declaraţie a sa conform căreia şi-ar fi retras plângerea formulată împotriva interlopului ”Dragonu”. 

Infracţiunile au fost descoperite după închiderea cauzei prin împăcarea părţilor, iar autorul s-a ales cu un nou dosar penal, în care a primit la Judecătoria Alba Iulia închisoare în regim de detenţie.

Cum a falsificat împăcarea cu victima sa

Cercetările au scos la iveală faptul că G.D. a determinat un ”autor necunoscut”, persoană care nu a putut fi identificată de anchetatori, să falsifice cartea de identitate a victimei sale din dosarul penal, căruia i-a pus la dispoziţie datele acesteia. 

Ulterior, a determinat o altă persoană rămasă necunoscută, de sex masculin, să se prezinte în faţa notarului public şi să susţină în mod mincinos că este partea vătămată din cauza penală aflată pe rolul instanţei. Prin utilizarea cărţii de identitate falsificată, bărbatul ”necunoscut” a semnat o declaraţie prin care şi-a retras plângerea penală prealabilă formulată împotriva inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, scrie ziarulunirea.ro

Declaraţia a fost autentificată în faţa unui notar public pe data de 13 octombrie 2016, de faţă fiind cei doi protagonişti: Dragonu şi falsa sa victimă.

În 17 octombrie 2016, bărbatul a predat declaraţia notarială avocatului său care a depus-o la dosarul cauzei aflat la Curtea de Apel Alba Iulia. În baza acestui înscris, instanţa de apel a dispus încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Acesta se împăcase anterior cu alte două victime ale sale şi avea nevoie de retragerea plângerii şi din partea celei de-a treia victime. Pentru că tânărul bătut a refuzat să se împace, chiar în schimbul unei sume de bani, Dragonu a găsit această metodă ilegală de a scăpa pe moment de închisoare.

Totul a fost descoperit după închiderea cauzei

Infracţiunile au fost descoperite după închiderea cauzei prin împăcarea părţilor, iar autorul s-a ales cu un nou dosar penal, în care a primit la Judecătoria Alba Iulia închisoare în regim de detenţie.

”Starea de fapt astfel cum a fost reţinută rezultă din declaraţia persoanei vătămate care a negat că şi-ar fi retras plângerea penală prealabilă formulată faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, precum şi că s-ar fi prezentat în faţa notarului public în data de 13.10.2016. Persoana vătămată a arătat că a solicitat, în cursul urmăririi penale în dosarul de fond, comunicarea actelor de procedura la adresa din localitatea Vinerea, adică la adresa bunicii. Întrucât nu a primit nicio citaţie la adresa indicată, i-a solicitat bunicii să facă demersuri pentru a afla în ce stadiu procesual se află dosarul de fond cu privire la fapta de lovire. În acest context, i-a fost comunicată decizia penală din data de 18.10.2016 a Curţii de Apel Alba Iulia, în care, printre altele, se menţiona încetarea procesului penal faţă de inculpatul (…) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe raportat la retragerea plângerii prealabile a persoanei vătămate. Persoana vătămată a mai precizat că în data în care se reţine că s-ar fi prezentat în faţa notarului public, a participat la ziua mamei sale de naştere împreună cu alte rude”, se afirmă în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia. 

Magistratul a completat că, ştiind că declaraţia notarială conţine menţiuni necorespunzătoare adevărului, G.D. a folosit-o în vederea producerii de consecinţe juridice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel