Cum a sancționat-o CSM pe magistrata acuzată că a judecat beată

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis miercuri, cu majoritate de voturi, sancționarea magistratei Cecilia Jabre, de la Tribunalul Bucureşti, care ar fi condus o şedinţă de judecată în stare de ebrietate.

[caption id="attachment_378375" align="alignleft" width="310"] foto: luju.ro[/caption]

Judecătoarea a fost sanţionată cu avertisment în baza articolului 99 litera a) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor: CSM "a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Cecilia Jabre, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, şi, în temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, a aplicat sancţiunea disciplinară constând în avertisment, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. a) – «manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu»".

Secția pentru judecători a CSM "a respins acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva doamnei judecător Cecilia Jabre în temeiul art. 99 lit. c)  din Legea nr. 303/2004 – «atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii»".

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru judecători poate fi recurată în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se arată în comunicatul de presă remis de CSM.

Vezi aici faptele care au dus-o pe Cecilia Jabre pe masa CSM: Un nou caz în care o judecătoare e acuzată de beție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel