Cum a rezolvat Morar dosarele lui Videanu

Adriean Videanu
Adriean Videanu

Lumea Justitiției a dezvăluit că șapte din opt dosare ale ex-ministrului PDL Adriean Videanu au fost rezolvate cu NUP de către Daniel Morar.

Direcția Națională Anticorupție a avut pe masa sa, în perioada 2007-2010, când era condusă de Daniel Morar, opt dosare în care Adriean Videanu era cercetat.  Șapte au fost soluțioate de procurori cu neînceperea urmăririi penale (NUP). 

Într-o singură cauză, DNA a decis declinarea dosarului la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1. În acest dosar Adriean Videanu era acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în urma unei plângeri formulate de ANI. 

Luju mai scrie că și la PICCJ lui Videanu i-au fost închise dosare, deși mai puține. Din patru cauze, în trei procurorii au decis că nu se impune trimiterea lui în judecată.  Raportul Inspecției Judiciare arată că în al patrulea dosar, deschis în 2012, încă nu s-a dat o decizie. 

La DIICOT, numele lui Videanu apare în trei dosare. Unul închis cu NUP, al doilea cu netrimiterea în judecată, după ce a fost trimis la PICCJ. 

Există o cauză în care ex-ministrul PDL este urmărit penal, cunoscută sub numele de "Gaze ieftine pentru Ioan Niculae". Adriean Videanu este acuzat inițial de complot și subminarea economiei naționale și ulterior de abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat. 

VEZI aici lista completă a dosarelor lui Adriean Videanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel