EXCLUSIV  Cum a influențat La Niña primăverile din România. Ce schimbări va aduce El Niño. Mihai Huştiu: S-ar putea ca, în 2024, situația să se schimbe / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Mihai Huştiu, meteorolog ANM, a vorbit despre schimbările de vreme din România, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS.

Nu am mai avut o primăvară caldă de câțiva ani și putem asocia acest tipar, în care am avut ierni destul de blânde, primăveri reci, pe circulația de scară globală.

Se tot vorbește de fenomenul La Niña care s-a manifestat în Pacific, apele Pacificului tropical sunt reci și atunci se modifică tiparul de circulație globală. La nivelul Europei, la nivelul României am avut ierni blânde, fără zăpadă în partea de sud a țării în ultimele trei ierni, dar primăverile au fost reci. Iată că e al treilea an în care avem acest tipar cu ierni blânde, fără zăpadă, dar primăveri reci.

Ca și tipar global de circulație, am intrat pe El Niño. S-ar putea ca anul viitor situația să se schimbe, să avem ierni cu mai multe precipitații și poate și zăpadă și primăverile să înceapă mai devreme și să fie mai călduțe”, a spus Mihai Huştiu.

Fenomenul meteorologic El Niño, asociat de obicei cu creşterea temperaturilor la nivel global, a început oficial şi este de aşteptat să se „intensifice treptat" în lunile următoare, a anunţat joi Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din SUA (NOAA).

El Niño este un fenomen caracterizat prin temperaturi de suprafaţă mai calde decât cele normale în Oceanul Pacific ecuatorial, dar are consecinţe asupra întregii planete.

„Ar putea duce la noi recorduri de temperatură" în anumite regiuni, a declarat, potrivit unui comunicat, Michelle L'Heureux, climatolog pentru NOAA.

VEZI ȘI: Vremea pe regiuni. ANM, prognoză până pe 18 iunie - https://www.dcnews.ro/vremea-pe-regiuni-anm-prognoza-pana-pe-18-iunie_918676.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel