Cum a încălcat Președinția Pactul de Coabitare după ce Ponta l-a denunțat

Administrația Prezidențială a reacționat, miercuri seara, după ce premierul Victor Ponta a denunțat Pactul de Coabitare. Chiar în comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea, Președinția încalcă unul dintre punctele acordului semnat de reprezentanții celor două Palate.

Victor Ponta este acuzat de minciună în mesajul Președinției, fiind încălcat astfel Punctul 5 al Pactului de Coabitare, care face referire la "Codul de conduită generală".

Citește și: Victor Ponta: Pactul de coabitare nu mai există. I-am scris deja lui Traian Băsescu

Iată ce prevede Punctul 5 al Pactului de Coabitare:

5. Codul de conduită generală

Părțile vor îmbrățișa reguli minimale de adresare respectuoasă, cu referire directă la funcția partenerului și la adresarea la plural. Ele se vor obține în a încuraja abordări diferite la nivelul structurilor pe care le reprezintă și vor sancționa excesele și ieșirile publice ale colegilor de partid sau angajaților care exced această regulă de comportament, bun simț, decență, politețe. Părțile se angajează, de asemenea, să evite expresiile dure, atacurile de orice fel.

Pactul, încălcat de Președinție

Or, în mesajul Administrației Prezidențiale, primul-ministru este atacat și este acuzat de minciună de către un angajat al Președinției, respectiv purtătorul de cuvânt. 

"Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu se dezminte nici de aceasta dată și continuă să spună minciuni într-un document oficial cu antetul Guvernului României.

În scrisoarea prin care denunță Acordul de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul României citează, în mod mincinos, o declarație care ar fi fost făcută de președintele României, domnul Traian Băsescu, marți, în cadrul emisiuniii «Evenimentul zilei» de la postul B1 TV: «Da, l-am păcălit pe Victor Ponta cu Pactul de coabitare. Eu eram cu spatele la zid! Aveam o majoritate de 70%, care putea să nici nu discute cu mine...». Oricine a urmărit emisiunea de marți, în care domnul președinte Traian Băsescu a facut declarațiile la care se referă prim-ministrul României, poate observa noua minciună transmisă astăzi public de domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta", se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Vezi și: Traian Băsescu, PRIMA REACȚIE după ce Victor Ponta a rupt Pactul de coabitare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel