Victor Ponta: Pactul de coabitare nu mai există. I-am scris deja lui Traian Băsescu

Victor Ponta a spus că pactul de coabitare cu Traian Băsescu nu mai există. Declarația a fost făcută după ce președintele a spus, marți, într-un interviu acordat la B1 TV, că l-a păcălit pe premier cu pactul de coabitare.

Miercuri, la emisiunea "Ora de vârf" de la România TV, premierul Victor Ponta a zis că a renunțat la pactul cu președintele Traian Băsescu.

"În primul rând, cred că l-a păcălit pe Klaus Iohannis. Și domnul Iohannis a vorbit despre un pact de coabitare. Nu există un pact de coabitare, ci un acord de colaborare instituțională pe care l-am semnat în decembrie ca prim-ministru desemnat cu președintele în funcție. Dacă a păcălit pe cineva, nu m-a păcălit pe mine. Scopul acelui acord era de a primi un mandat de prim-ministru pe care l-am și primit. Dacă i-a păcălit pe partenerii noștri inernaționali, eu am decis să-i trimit lui Traian Băsescu o scrisoare prin care explic cum a fost prezentat acest acord. Ținând cont de declarațiile pe care le-a făcut, spun că acel acord nu mai există. Așadar nu mai produce niciun efect", a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă denunță pactul de coabitare cu Traian Băsescu, premierul a răspuns: "Evident, din moment ce domnul Băsescu a zis că totul a fost o păcăleală. Nu poți să bazezi o relație instituțională pe o păcăleală. Eu am de gând în continuare să respect atribuțiile președintelui României. Cred că trebuie să colaborăm instituțional. Cu toate acestea, este clar că acel acord a fost doar o păcăleală și nu a intenționat niciodată să-l respecte."

Reamintim că președintele Traian Băsescu a declarat anterior că Victor Ponta a fost „un politician mai slab decât el", adăugând că „l-a păcălit" să semneze pactul de coabitare.

Știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel