Cum a fost Madridul la un pas să rămână fără turnurile gemene într-un atentat similar cu cel din New York din 11 septembrie 2001 - VIDEO

turnurile kio
turnurile kio

Pe 14 ianuarie 2010, Madridul urma să trăiască tragedia pe care a trăit-o New York-ul în 2001. ETA plănuia un atentat asupra turnurilor gemene ale Madridului, turnurile Kio, foarte aproape de centrul orașului, în plin centru financiar, în care lucrează sute de persoane, și situate foarte aproape de o autogară. Din fericire, acesta a putut fi evitat.

Iunie 2010. Se comemora moartea polițistului Eduardo Pueyes la un an de la asasinarea sa de către grupul teorist ETA. La eveniment, desfășurat în aer liber, asista și Patxi López, liderul Țării Bascilor, reprezentant al Partidului Socialist (PSOE). Fostul lider ETA, Carrera Sarobe, ordonase unui comando prins săptămâna trecută să îl împuște pe Patxi López dintr-o furgonetă. Dar poliția a interceptat vehiculul în Zamora și, surpriză, prin această operațiune au fost evitate două atentate, și nu unul. Căci în furgoneta mergea înspre Portugalia, unde comandoul aduna explozibil pentru o altă destinație. Este vorba despre 1.300 de kilograme detonate de poliție, cu care, pe 14 ianuarie 2010 urma să se atenteze asupra turnurilor gemene ale Madridului, turnurile Kio, foarte aproape de centrul orașului, în plin centru financiar, în care lucrează sute de persoane, și situate foarte aproape de o autogară.

Clipul următor este numai o parodie, o scenă dintr-un film de comedie, dar care prin noroc a rămas pe peliculă și nu s-a transpus în realitate:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel