EXCLUSIV  Cum a fost bătut măr Vladimir Putin de către un român în tinerețe. „Putin e mediocru, dar disciplinat”

În tinerețe, temutul președinte rus Vladimir Putin a fost „bătut bine de tot” de un român. Totul s-a întâmplat în timpul unei Dinamoviade.

Practicant al sportului judo, actualul președinte rus Vladimir Putin nu are amintiri prea plăcute de la întâlnirea cu un sportiv român. Momentul a fost repovestit de consultantul Cozmin Gușă care analiza calitățile politice „mediocre” ale lui Putin, precizând că așa a fost și la judo.

„Putin e mediocru, dar disciplinat. Așa a fost și în judo. L-a bătut un român bine de tot la Dinamoviadă pe vremuri”, a povestit Cozmin Gușă la emisiunea Deferiți mass-media, la DC News TV.

„Eu sunt foarte trist că nu mai putem fi în faza în care să aplaudăm lideri ai unor democrații care să domine scena. Putin e un mediocru, dar extrem de bine antrenat, precis și hotărât. Nu trece peste acest nivel”, a mai precizat Gușă.

Consultantul politic a făcut referire la judokaul Cornel Roman, născut pe 12 aprilie 1952. În vârstă de 69 de ani, Cornel Roman este născut în același an cu președintele rus Vladimir Putin.

În 1976, la Dinamoviadă, pe când ambii aveau 24 de ani, Cornel Roman l-a bătut pe Vladimir Putin iar patru ani mai târziu sportivul nostru a participat la Jocurile Olimpice de la Moscova.

Tot în cadrul emisiunii Deferiţi mass-media de la DCNews, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit şi despre posibilitatea ca Putin să atace Ucraina după încheierea Olimpiadei de la Beijing, adică peste două săptămâni, potrivit ultimelor zvonuri din scena politică internaţională. 

Putin nu vrea să-l supere pe Xi

"Multă lume spune că Putin ar putea să atace Ucraina după terminarea Olimpiadei, deci peste două săptămâni, pe 20 februarie. Se crede că nu ar face nimic în această perioadă pentru că l-ar supăra pe Xi Jinping în contextul în care, cu tot Occidentul împotriva sa, singura şansă de supravieţuire economică a Rusiei este China. Asta este... Chinezii, mai serioşi, au reuşit să-şi facă o economie robustă, a doua economie a lumii după Statele Unite. Ei au nevoie de energia rusească (gaze, minereuri), Rusia nu exportă produse finite cu valoare înaltă adăugată cum face China şi... atunci am avea perioadă relativ calmă sau, în orice caz, n-am avea un război fierbinte pe timpul Olimpiadei." este de părere Bogdan Chirieac.

Rusia face o isterie a forţei

Analistul politic a continuat: "De altfel, a avut loc şi întâlnirea între cei doi lideri de stat, Xi şi Putin. China îşi urmăreşte obiectivele, are o politică total diferită de Rusia care, în opinia mea, face această isterie a forţei tocmai pentru că nu a reuşit din punct de vedere economic să devină o superputere. Este o mică economie comparabilă cu cea a Italiei. Din acest punct de vedere, Putin nu reuşeşte, după 22 de ani, de când se află la putere să facă din Rusia un tigru economic."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel