Cum a dictat procurorul Portocală arestarea lui Ponta - înregistrare. ”Poveste inventată direct și complet de procuror”

captură video România TV
captură video România TV

Discuții aprinse după ce înregistrarea dintre procurorul "Portocală" și polițistul judiciar Mihai Iuliano Iordache a fost făcută publică.

Procurorul DNA Mircea Negulescu zis "Portocală" a fost înregistrat audio când falsifică declarații ca să îl aresteze pe Victor Ponta. Înregistrarea a fost realizată în perioada aprilie-mai 2015, la Parchetul Curții de Apel Ploieșți, iar dialogul arată cum procurorul compunea, împreună cu polițistul judiciar Mihai Iuliano Iordache, o declarație atribuită fostului deputat PSD Vlad Cosma în dosarul privind pretinsa corupere a alegătorilor din Republica Moldova la alegerile prezidențiale din 2014, pentru că aceștia să voteze cu Victor Ponta.

Victor Ciutacu a dezbătut subiectul și a redat pe post și înregistrarea audio cu pricina. În discuție a intervenit telefonic și avocata Ingrid Mocanu. 

Ingrid Mocanu: L-am auzit pe domnul Ponta că o să facă plângere și foarte bine face. Din înregistrare, ascultând cu atenție, am observat cum domnul Portocală îl amenința pe Vlad Cosma, îl șantaja să dea denunțuri care, de fapt, nici nu erau denunțuri mincinoase pentru că era o poveste inventată direct și complet de procuror. Pentru că numai el dicta, dacă observați în înregistrare. Deci domnul acesta a fost achitat, practic nu a făcut nimic, așa se fac dosare! (...)

Victor Ciutacu: În lunga înșiruire de dictare a domnului Portocală, ce infracțiuni se pot reține în sarcina autorului?

Ingrid Mocanu: Deci doar dacă am asculta înregistrarea asta, ar fi minim cercetare abuzivă și represiune nedreaptă.

Victor Ciutacu: Și aia că-l punea pe ăla să scrie că s-au dat bani nu e fals, uz de fals? Nu știu, habar n-am...

Ingrid Mocanu: Să zicem că ar fi  ntr-o declarație de martor și ar fi element constitutiv al infracțiunii de cercetare abuzivă și de represiune nedreaptă. Nu ar fi o infracțiune separată, se absoarbe în infracțiunea de cercetare abuzivă. Dar același tip de înregistrări au mai fost date, poate nu chiar atât de violente. Chiar este șocantă aceasta... ultima. Domnul Lucian Onea și Portocală au fost achitați! Și asta ar fi suficientă pentru a angaja răspunderea penală a unui procuror. Cum să se întâmple într-un stat de drept în România așa ceva în cercetarea penală?

Victor Ciutacu: Și se întâmplă în mod repetat, nu e o excepție regretabilă! 

Înregistrarea compromițătoare poate fi ascultată aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel