Cum a devenit Pippidi dușmanul națiunii: ”E de-a dreptul jalnic!”

Politologul Alina Mungiu Pippidi a fost invitată la Romania 9, emisiunea lui Ionuț Cristache, de la TVR 1, unde și-a prezentat punctul de vedere față de acuzațiile care i s-au adus în ultimele zile, legate de protesul diasporei.

Ionuț Cristache și-a început emisiunea cu ”o întrebare mai personală” pentru Alina Pippidi: ”Cum ați reuși să ajungeți inamicul public numărul unu în România acestor zile?”

”Dintr-un motiv foarte simplu. În primul rând vreau să spun că poziția asta mi-e destul de obișnuită mie. Și că am fost în această situație de foarte multe ori în țara asta în ultimii 25 de ani: și la povestea cu Eba, și la votul uninominal și multe alte povești din astea. Și trista realitatea este că, de fiecare dată, odată cu trecerea timpului s-a arătat că în această poziție marginală în care m-am autoplasat în mod conștient am avut dreptate. Și în momentul în care restul lumii mi-a dat dreptate, consecințe negative ale unor lucruri despre care am avertizat la vreme se cam duseseră”, a spus poliologul.

”Cele două tabere în acest moment sunt greșite și m-am așezat la mijloc: între tabăra PSD și tabăra M...PSD, că astea-s cele două tabere în acest moment. Am primit atâtea sfaturi de oportunitate în aceste zile, de genul 'lasă-i să se omoare între ei' și 'o să arunce cu rahat pe tine' ș.a.m.d. Eu am sugerat și sugerez în continuare că taberele reale nu sunt PSD versus M...PSD, că dacă la asta am ajuns este de-a dreptul jalnic. Taberele trebuie să fie românii civilizați versus românii necivilizați. Dacă-i lăsăm pe partida oamenilor necivilizați să ia conducerea zilele astea, să domine așa cum domină internetul adesea, căci la noi, practic, e un fel de junglă lăsată, încurajată, și după cum știm noi psihologii violența verbală atrage violență fizică și după aia degeaba faci comisie de anchetă. Nu mai are rost să faci comisie de anchetă dacă ai dat drumul la tigri”, a mai spus Pippidi la TVR1.

Vezi și: Iohannis, declarații. Cristache: ”Țara arde și președintele...”


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel