Cum a ajuns un avocat să fie trimis în judecată

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Gociu Adrian, avocat în cadrul Baroului Timiş, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Este vorba despre trei acte materiale, din care unul în formă consumată şi două în forma tentativei. Rechizitoriul procurorilor arată că "în perioada februarie 2013 - august 2014, inculpatul Gociu Adrian, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a depus în trei dosare înregistrate pe rolul instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Timişoara mai multe chitanţe ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja soluţionate, cu scopul de a induce în eroare instanţa cu privire la achitarea taxelor de timbru".

"Într-unul dintre dosare, care a parcurs faza de judecată în fond şi în apel, chitanţele depuse de inculpat au fost în cuantum de 1.000 de lei, instanţa fiind indusă în eroare în ceea ce priveşte plata taxei de timbru în această cauză. Cu privire la această sumă persoana vătămată, Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 550 lei, reprezentată de procentul de 55 % din cuantumul taxei de 1.000 lei care se face venit la bugetul local", arată un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

În celelalte două dosare în care inculpatul a depus chitanţe ce atestau plata taxelor de timbru sustrase din alte dosare deja soluţionate, faptele sunt în forma tentativei, cuantumul sumelor reprezentând taxele de timbru este de 11.655 lei şi respectiv 312 lei. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Timişoara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel