Cum a ajuns o româncă în Cartea Recordurilor

Românca Mariea Crâşmaru (65 de ani) a intrat în Cartea Recordurilor într-un anonimat nemeritat, cu două realizări extraordinare bifate în anul 2000: „cea mai lungă călătorie în jurul lumii parcursă fără întrerupere“ şi „cel mai lung paşaport din lume“.

Originară din satul Vetrişoaia, judeţul Vaslui, Mariea Crâşmaru a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2000, după ce a străbătut 120 de ţări, pe toate cele şapte continente.

A atins cei doi poli ai Terrei, iar în urma călătoriei ei a rezultat cel mai lung paşaport din lume, cu 154 de pagini şi o lungime de 19 metri.

A fost înscrisă printre recordmenii absoluţi ai lumii la categoriile „cea mai lungă călătorie în jurul lumii parcursă fără întrerupere“ şi „cel mai lung paşaport din lume“.

Timp de trei ani şi cinci luni, Mariea Crâşmaru a străbătut lumea cu rucsacul în spate, fiind, până în acel moment, cea mai lungă călătorie realizată de o persoană în jurul lumii. Peste performanţa româncei s-a aşternut tăcerea, numele Mariei Crâşmaru fiind celebru doar în breasla globe-trotterilor.

Aventura Mariei Crâşmaru a început încă din vremea comunismului, pe când lucra ca fototecar la RECOOP (n.r. – cooperativa de reclamă şi publicitate în comunism). Se ocupa cu sortarea fotografiilor pe diverse teme, pentru calendare, reclame, coperţi de cărţi, jucării etc. La un moment dat, în 1988, a dat peste revista în care era prezentată performanţa unui alt mare călător român, Neculai Ghimpu, un veteran al globe-trotterilor din România, care făcuse ocolul pământului în 3 ani şi 13 zile după ce a străbătut cinci continente.

Astfel i s-a plantat Mariei gândul de a porni în călătorii lungi pe jos. În acelaşi an, s-a hotărât să facă turul României. A mers la Federaţia de Turism-Alpinism, unde a solicitat o recomandare pentru a derula proiectul îndrăzneţ sub egida acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel