Cum a ajuns Chirieac martor la discuția lui Tudose cu chestorul Ioniță

Mihai Tudose FOTO AGERPRES
Mihai Tudose FOTO AGERPRES

Bogdan Chirieac a povestit cum a ajuns să fie martorul discuției dintre Mihai Tudose și chestorul Ioniță Alexandru Catalin, de la DGA, privind refuzul numirii la conducerea Poliției Române.

Analistul politic a declarat că discuta la telefon cu Mihai Tudose, când acesta din urmă a fost sunat de Ioniță și a ascultat convorbirea telefonică, pe speaker, dintre premier și chestor.

"Atunci când premierul a făcut anunțul că nu îl schimbă pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, l-am caracterizat foarte dur (n.r. - pe Mihai Tudose). Domnul premier mi-a telefonat și mi-a zis: 'nu vă reproșez nimic, presa este liberă, dar vreau să vă spun că generalul pe care mi l-a propus doamna Carmen Dan nu dorește funcția. Ce să fac acum? Îl caut de două ore să-l întreb și nu dau de el. Nu reușesc să-l întreb și personal'. În timp ce aveam această discuție, la un moment dat, îi sună telefonul, eu fiind tot la telefon.

A zis: 'Stați o clipă. Vreau să mai vorbesc cu dumneavoastră'. Îl sunase domnul Ioniță. Ce a relatat domnul premier este adevărat cuvânt cu cuvânt. Era pe speaker. Mihai Tudose l-a întrebat dacă acceptă funcția, iar Ioniță i-a zis: 'Domnule Prim-ministru, raportez: am depus un raport la doamna ministru Carmen Dan, prin care am argumentat refuzul față de acceptarea funcției. În acest moment mă aflu în anticamera dânsei'. Mihai Tudose a mai zis: 'Ca să știu exact: vreți sau nu?'. Răspunsul a fost 'Nu!'. S-a închis telefonul și domnul premier m-a întrebat dacă am auzit. I-am spus că nu îmi vine să cred. Nu a fost o făcătură, nici pomeneală", a zis Bogdan Chirieac.

[citeste si]

"Ca urmare, i-am cerut acordul premierului să dau știrea, ceea ce DC News a și făcut. Atenție, însă! Mi-a zis să nu dăm sursa. Atunci am dat 'surse autorizate'. (...) Spre seară, premierul a dorit să personalizeze acest lucru, mi-a cerut acordul pentru a povesti și am aflat cu toții ce s-a întâmplat", a mai spus analistul politic la Antena 3, în emisiunea Alessandrei Stoicescu.

VEZI ȘI: Chestorul Ioniță: "d-le Prim-ministru, raportez: NU accept funcția"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel