EXCLUSIV  Chestorul Ioniță: "d-le Prim-ministru, raportez: NU accept funcția"

O țară întreagă a fost revoltată de decizia Primului-ministru, Mihai Tudose, de a-l menține în funcție pe șeful Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu.

S-a creat senzația că, din motive ce țin de războiul politic cu Liviu Dragnea și Carmen Dan, Premierul ar cauționa caracatița înspăimântătoare din Poliție, care l-a acoperit pe pedofil, din 2009 încoace. Media a aflat că, din 2016, polițistul Eugen Stan avea dosar penal pentru agresiune sexuală săvârșită împotriva unei tinere, surprinsă în scara blocului, la miezul nopții. Cu toate acestea, ancheta a fost mușamalizată, iar polițistul Stan nu a fost nici măcar suspendat din funcție. Din cauza acestui fapt a putut avea loc ultima agresiune, în care doi minori au fost practic violați de polițistul Stan, într-un lif al unui bloc din Drumul Taberei.

Lucrurile se complică însă mult în acest moment. Premierul a declarat că a aflat pe surse că următorul candidat la șefia Poliției Române, chestorul Ioniță Alexandru Catalin, de la DGA, refuză numirea. Surse autorizate, care au ținut să-și păstreze anonimatul, ne-au confirmat însă că între Premier și chestorul Ionita a avut loc o convorbire telefonică, în care primul a întrebat dacă ar accepta funcția de șef al Poliției Române. Acesta ar fi răspuns: "domnule Prim-ministru, raportez: am depus un raport la doamna ministru Carmen Dan, prin care am argumentat refuzul față de acceptarea funcției. În acest moment mă aflu în anticamera dânsei". Premierul ar fi insistat: "d-le chestor, acceptați sau nu funcția propusă?" Chestorul a răspuns: "cu tot respectul, dl Prim-ministru, NU!"

[citste si]

În aceasta situație, Premierul ar fi amânat luarea unei decizii în privința schimbării șefului Poliției, așteptând să vadă raportul complet privind caracatița din Interne, care a permis mușamalizarea dosarului polițistului pedofil.
Surse din Palatul Victoria ne-au mai declarat că Premierul este profund îngrijorat de starea Poliției Române și de ansamblu situației găsite la Ministerul de Interne. Premierul ar putea decide măsuri radicale în perioada următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel