EXCLUSIV  Chestorul Ioniță: "d-le Prim-ministru, raportez: NU accept funcția"

Bogdan Chirieac / 10 ian 2018 / 17:28 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

O țară întreagă a fost revoltată de decizia Primului-ministru, Mihai Tudose, de a-l menține în funcție pe șeful Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu.

S-a creat senzația că, din motive ce țin de războiul politic cu Liviu Dragnea și Carmen Dan, Premierul ar cauționa caracatița înspăimântătoare din Poliție, care l-a acoperit pe pedofil, din 2009 încoace. Media a aflat că, din 2016, polițistul Eugen Stan avea dosar penal pentru agresiune sexuală săvârșită împotriva unei tinere, surprinsă în scara blocului, la miezul nopții. Cu toate acestea, ancheta a fost mușamalizată, iar polițistul Stan nu a fost nici măcar suspendat din funcție. Din cauza acestui fapt a putut avea loc ultima agresiune, în care doi minori au fost practic violați de polițistul Stan, într-un lif al unui bloc din Drumul Taberei.

Lucrurile se complică însă mult în acest moment. Premierul a declarat că a aflat pe surse că următorul candidat la șefia Poliției Române, chestorul Ioniță Alexandru Catalin, de la DGA, refuză numirea. Surse autorizate, care au ținut să-și păstreze anonimatul, ne-au confirmat însă că între Premier și chestorul Ionita a avut loc o convorbire telefonică, în care primul a întrebat dacă ar accepta funcția de șef al Poliției Române. Acesta ar fi răspuns: "domnule Prim-ministru, raportez: am depus un raport la doamna ministru Carmen Dan, prin care am argumentat refuzul față de acceptarea funcției. În acest moment mă aflu în anticamera dânsei". Premierul ar fi insistat: "d-le chestor, acceptați sau nu funcția propusă?" Chestorul a răspuns: "cu tot respectul, dl Prim-ministru, NU!"

[citste si]

În aceasta situație, Premierul ar fi amânat luarea unei decizii în privința schimbării șefului Poliției, așteptând să vadă raportul complet privind caracatița din Interne, care a permis mușamalizarea dosarului polițistului pedofil.
Surse din Palatul Victoria ne-au mai declarat că Premierul este profund îngrijorat de starea Poliției Române și de ansamblu situației găsite la Ministerul de Interne. Premierul ar putea decide măsuri radicale în perioada următoare.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26