Cum a aflat o femeie că este MOARTĂ, dintr-o "notificare de plată" a Primăriei: Nu se poate așa ceva, chiar sunt iresponsabili

Foto: Pexels/ imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels/ imagine cu rol ilustrativ

O femeie a a aflat dintr-un document al primăriei că este decedată.

O femeie din Alba a aflat de la primăria orașului în care locuiește că este decedată. Mai exact, când a vrut să știe cât are de plată la taxe și impozite, pe o notificare emisă de către angajații administrației locale apărea ca fiind decedată.

Când a citit notificarea de plată, a rămas șocată: În dreptul numelui ei, pe notificarea de plată apare mențiunea ”DECEDAT”

S-a întâmplat la Zlatna, în urmă cu câteva zile. Femeia în cauză, Maria M. B., a contactat alba24.ro și a explicat ce s-a întâmplat și cum a primit vestea din partea primăriei. 

Aceasta a trimis o cunoștință la Primăria Zlatna pentru a afla cât are de plătit la impozite în anul 2022. Persoana în cauză a mers la birourile administrației locale, unde a cerut informații despre impozitele pe care femeia trebuie să le plătească.

A primit din partea angajaților un document, intitulat ”Notificare de plată”. Deși documentul nu este semnat, acesta conține datele de indentificare ale femeii, ce taxe are de plătit către Primăria Zlatna, dar și un număr de înregistrare ”6161 din 14.01.2022”.

Însă când a citit notificarea de plată, a rămas șocată: În dreptul numelui ei, pe notificarea de plată apare mențiunea ”DECEDAT”. Chiar de două ori: atât în partea de sus a documentului, cât și în partea de jos.

Documentul a fost emis de către angajații Primăriei Zlatna în data de 14 ianuarie 2022.

Femeia a povestit că a avut un șoc, a fost foarte afectată în momentul în care a văzut că este trecută la cei decedați. ”Nu se poate așa ceva, chiar sunt iresponsabili”, a declarat aceasta pentru alba24.ro.

Ce spune primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran

Reporterii alba24.ro l-au contactat pe primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran. Acesta a explicat, alături de mai multe angajate ale primăriei, că incidentul s-a întâmplat din cauza unei erori a unui program.

Mai exact, programul care le ajută pe angajatele primăriei să scoată evidențele cetățenilor a dat o eroare și a trecut-o la categoria celor decedați pe femeia care a solicitat documentul.

Reprezentații administrației locale au declarat că eroarea de sistem se va remedia în scurt timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel