Culturi distruse de grindină. Petre Daea: Natura ne-a depășit

Ministrul Agriculturii a făcut precizări în direct la România TV, cu privire la sistemul antigrindină, dar și cu privire la fenomenele meteo periculoase ce au afectat mai multe culturi din județul Prahova. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, se află în județul Prahova pentru a verifica culturile agricole, lovite de furtună și grindină în cursul zilei de ieri. 

”Ieri, după cum bine știți, în această zonă au fost declanșate 16 rachete. Din nefericire, natura ne-a depășit în viteza noastră de reacție pentru că din cele relatate de specialiștii care conduc sistemul și au fost la originea realizării acestui sistem anti-grindină, au spus că formațiunile de grindină s-au realizat la 11.000 de metri, iar rachetele sunt active până la 8.000 de metri. Iată că natura ne-a depășit”, a declarat Petre Daea în direct la România TV. 

Cultură de vie, compromisă

Ministrul Agriculturii se află la Urlați, la o fermă ce se întinde pe aproximativ 94 de hectare.

”La fața locului, constat că o jumătate din suprafața de cultură a fost afectată din cauza furtunii și a grindinii. Este compromisă în bună parte recolta din acest an. Cu specialiștii am stabilit măsurile tehnici ce se pot lua imediat pentru a salva cultura”, a mai precizat Daea.

Vezi și: ANM, prognoza meteo pe o lună. Vremea se schimbă, actualizarea meteorologilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel