Culturi de cabanis de 4 metri înălţime, descoperite pe malul unui râu

Canabis
Canabis

Patru persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT sub acuzaţia că au înfiinţat două culturi de canabis pe malul estic al râului Ilişua din judeţul Bistriţa-Năsăud, plantele ajunse la maturitate având 4 metri înălţime.

Miercuri, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa-Năsăud şi BCCO Cluj au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele a patru persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 58 de ani, din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

"În fapt s-a reţinut că, în cursul anului 2019, inculpatul M.M.S. a înfiinţat, pe malul estic al râului Ilişua din judeţul Bistriţa-Năsăud, două culturi de plante de canabis, ajunse la maturitate cu înălţimi de 1,50 - 4 metri, în vederea obţinerii din acestea, după recoltare şi prelucrare, a drogului de risc canabis, care ulterior urma să fie comercializat. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, la data de 30.09.2019, inculpatul M.M.S. împreună cu inculpatul S.D.R. au procedat la recoltarea parţială a culturii de canabis, pe care au transportat-o la locuinţele acestora", se arată într-un comunicat al DIICOT, transmis joi AGERPRES.

Procurorii au găsit 181 de plante de canabis 

La locuinţele celor doi inculpaţi procurorii au găsit 181 de plante de canabis în diferite stadii de creştere, constituite în cinci culturi outdoor, reprezentând aproximativ 84 de kilograme de masă verde. Totodată, au fost ridicate aproximativ 40 de kilograme de masă vegetală semiuscată, 1,15 kilograme de masă vegetală uscată şi aproximativ cinci kilograme de macerat de canabis.

În plus, au fost identificate un laborator indoor pentru creşterea plantelor de canabis, o instalaţie pentru distilarea maceratului de canabis şi obţinerea de ulei de canabis, manuale de utilizare a instalaţiilor, un uscător pentru plate de canabis, cutii de fertilizatori, răsadniţă, aparat de vidat şi lipit, folii, grindere, telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi suma de 15.000 de lei.

În cauză s-a stabilit faptul că la săvârşirea faptelor a participat şi inculpatul G.I.S. împreună cu inculpatul M.R.M. Joi, cei patru inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel