Culisele negocierilor de la Cotroceni. Cererile punctuale către Klaus Iohannis

Elena Calistru, unul din membrii Funky Citizens, care a participat vineri la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, scrie pe pagina sa de Facebook că organizaţia a acceptat oferta de a discuta cu şeful statului din respect "pentru oamenii care şi-au luat din timp să trimită nominalizarea".

"Am povestit deja pe Funky Citizens că nu ne-a fost uşor să luăm această decizie. Ştiam că ne vom auzi critici şi îmi pare rău dacă am dezamăgit pe cineva prin această decizie. Motivul pentru care am fost, după consultări cu colegii mei, a fost acela de respect pentru oamenii care şi-au luat din timp să trimită nominalizarea noastră", a scris Elena Calistru.

Ea prezintă, punctual, cererile pe care le-a avut, în faţa preşedintelui, în numele societăţii civile: "Ce am zis eu: nu reprezint strada, ci doar o organizaţie; sunt aici din respect pentru oamenii care au trimis numele organizaţiei noastre; dacă vreţi să ascultaţi ce are strada de zis, vă puteţi duce în stradă să îi ascultaţi pe oameni; eu nu cred că se va schimba nimic atât de repede câtă vreme sâmbătă, la o zi după accident, într-un club din Bucureşti s-a dat şpagă 200 de lei pentru a scăpa basma curată. 200 de lei la 5 oameni; nu cred că se va schimba nimic câtă vreme Gabriel Oprea stătea încă la masa guvernului ieri; nu cred că e ok felul în care s-au făcut nominalizările. Ne nenoroceşte şi nouă legitimitatea şi ne pune în aceeaşi oală cu partidele; consultările nu trebuie să aibă loc numai în situaţii de criză, ci tot timpul, constant". 

Elena Calistru menţionează, pe scurt, ce au propus şi cei care au fost chemaţi alături de ea la consultări: "propuneri foarte concrete pe anticorupţie, justiţie, administraţie publică; au fost medici care au povestit despre neajunsurile sistemului sanitar; au fost studenţi şi tineri care au povestit despre cât de varză e sistemul de educaţie; au fost oameni care au arătat că nu mai putem continua cu această clasă politică sau cu unii oameni din instituţii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel