Culise PNRR. Băsescu, de la Bruxelles: Trebuie îngheţate salariile şi pensiile

Sursă foto: Facebook Traian Băsescu
Sursă foto: Facebook Traian Băsescu

Europarlamentarul Traian Băsescu a spus că discuţiile de la Bruxelles privind PNRR vizează îngheţarea salariilor bugetarilor şi a pensiilor în România. 

"Trebuie înghețate salariile și pensiile. Anvelopa salarială la bugetari trebuie înghețată. Asta a convenit Guvernul României cu Comisia Europeană la discuțiile despre PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă). (...) Acordul vorbește și de depolitizarea companiilor de stat și închiderea minelor. Nu poți să-i spui austeritate când am avut creșteri explozive de pensii și salarii. Sunt date, nu pot luate înapoi decât cu costuri politice foarte mari. Sunt condiții pentru acordarea banilor din PNRR", a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la România TV. 

Şi Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit, duminică seara, despre PNRR

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică seara că nu a văzut Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că de luni specialiștii PSD vor merge la Ministerul Fondurilor Europene, unde vor analiza fiecare paragraf din acest plan.

„Nu l-am văzut (despre PNRR-n.r.). Am văzut anumite obiective, anumite finanțări din el, nu știm care sunt granturi, care sunt fonduri europene. De mâine, specialiștii PSD se vor deplasa la Ministerul Fondurilor Europene și acolo, împreună cu domnul ministru și cu specialiști din minister, vor avea acces la întregul plan care este în negociere cu UE. (...) Am convenit și cu premierul și cu domnul ministru Ghinea”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Acesta a mai spus că PSD nu poate accepta ca România să fie ultimul stat din UE care depune PNRR-ul. Președintele PSD Marcel Ciolacu a avut joi o întâlnire cu premierul Florin Cîțu.

„Din punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are o coerență și o viziune clară a anilor pe care îi trăim. (...) Nu cunoaștem complet ce granturi vor merge către IMM-uri, nu cunoaștem concret către sindicate care sunt reformele și detaliat pe zona de pensii și sperăm totuși să ne revină aceste informații, suntem cu toții demnitari, plus că este recomandarea Comisiei de a avea acees la aceste informații, nu este un plan secret, nu ne interesează componentele care se află încă în negociere. Sperăm să deblocăm acest lucru și să stabilim împreună un calendar de prezentare a PNRR în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu după întâlnirea cu Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel