Culise halucinante din celula românului acuzat de propagandă ISIS

Un bărbat acuzat de cămătărie a cerut să fie mutat din celula unde stătea împreună cu Luigi Boicea, tânărul din Craiova acuzat de propagandă în favoarea ISIS. 

Luigi Boicea se roagă noaptea cu voce tare şi îi explică metode de "suprimare a duşmanilor Islamului", spun surse judiciare pentru Agerpres. 

Pe 9 decembrie 2016, Constantin Luigi Boicea a fost arestat preventiv şi repartizat în celulă cu un bărbat acuzat de cămătărie. Colegul de celulă al lui Boicea a cerut să fie mutat, pentru că acesta se roagă de două ori pe noapte cu voce tare şi îi explică metode de ”suprimare a duşmanilor islamului”. Tânărul din Craiova ar fi încercat şi să îl convertească pe cămătar la islamism.

[citeste si]

În decembrie 2015, Luigi Boicea a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru propagandă jihadistă în favoarea ISIS, el fiind reţinut atunci pentru 24 de ore şi apoi eliberat sub control judiciar. Tot atunci, anchetatorii au dispus ca tânărul să fie supus unei expertize psihiatrice.

Ulterior, printr-o ordonanţă din data de 6 decembrie 2016, DIICOT a extins urmărirea penală pe numele tânărului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, muniţiilor, explozivilor, în scopul comiterii unui act de terorism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel