Culise din CSM. Baltag, schimb de replici cu Ban: Un judecător nu întrerupe un procuror!

CSM
CSM

A fost scandal astăzi în plenul CSM. Au fost discuții tensionate pe marginea ocupării funcției de șef al Inspecției Judiciare. 

Procurorul Cristian Ban a caracterizat concursul ca fiind un joc al copilăriei, în vreme ce judecătoarea Gabriela Baltag i-a menționat că a fost depășit acest moment.

”Această procedură mă trimite cu gândul la un joc al copilăriei: Ala bala portocala. Aș mânca o portocală. De ce una și nu șapte? De ce șapte și nu 30? Cam așa s-a îtâmplat și în această comiei. Au fost 3 membri ai Comisie, care au stabilit un punctaj minim în afara legii, a regulamentului. (...) Acum vin și eu să întreb: de ce 25 și nu 10? De ce 10 și nu 75? Răspubnsul nu il găsim nici în lege, nici regulament. De aia eu zic că această ala bala portocala este neregulamtnerară din punctul meu de vedere. E destul grav că 3 membri, în baza acestor criterii stabilite în mod arbitrariu, a și anulat fișele celoralți”, a spus procurorul Cristian Ban, în plenul CSM.

În replică, judecătorul Gabriela Baltag a ținut să sublinieze că ”acest plen a depășit momentele din copilărie”.

„Cristian Ban: Am reușit să vă smulg un zâmbet.

Gabriela Baltag: Chiar deloc. Nu am ce face, pentru că sunt față în față cu dumneavoastră.

Cristian Ban: Dacă vreți, mă întorc cu spatele.

Gabriela Baltag: Vorbeați că nu avem temei legal. (Ban o întrerupe pe Baltag, n.r.) Domnule procuror, dacă-mi dați voie. De regulă, un judecător nu e întrerupt de un procuror.

Ban: Noi suntem de categoria a doua. (râde, n.r.)

Baltag: Cu iertări pentru cei care nu fac acest lucru. (...) Aici fișa de notare cuprinde chiar la fnal mențiunea: dacă nu sunt puse cel puțin 1 sau 4 maxim, se anulează. Domnul procuror, lăsând la o parte starea dumneavostră de bine. Așa imi pare, că sunteți bine dispus", a fost dialogul dintre cei doi, din plenul CSM.

Discuțiile au avut loc pe marginea validării rezultatelor concursului pentru ocuparea funcției de șef al Inspecției Judiciare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel