Culise din CSM. Baltag, schimb de replici cu Ban: Un judecător nu întrerupe un procuror!

Irina Constantin / 15 mai 2019 / 15:47 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

A fost scandal astăzi în plenul CSM. Au fost discuții tensionate pe marginea ocupării funcției de șef al Inspecției Judiciare. 

Procurorul Cristian Ban a caracterizat concursul ca fiind un joc al copilăriei, în vreme ce judecătoarea Gabriela Baltag i-a menționat că a fost depășit acest moment.

”Această procedură mă trimite cu gândul la un joc al copilăriei: Ala bala portocala. Aș mânca o portocală. De ce una și nu șapte? De ce șapte și nu 30? Cam așa s-a îtâmplat și în această comiei. Au fost 3 membri ai Comisie, care au stabilit un punctaj minim în afara legii, a regulamentului. (...) Acum vin și eu să întreb: de ce 25 și nu 10? De ce 10 și nu 75? Răspubnsul nu il găsim nici în lege, nici regulament. De aia eu zic că această ala bala portocala este neregulamtnerară din punctul meu de vedere. E destul grav că 3 membri, în baza acestor criterii stabilite în mod arbitrariu, a și anulat fișele celoralți”, a spus procurorul Cristian Ban, în plenul CSM.

În replică, judecătorul Gabriela Baltag a ținut să sublinieze că ”acest plen a depășit momentele din copilărie”.

„Cristian Ban: Am reușit să vă smulg un zâmbet.

Gabriela Baltag: Chiar deloc. Nu am ce face, pentru că sunt față în față cu dumneavoastră.

Cristian Ban: Dacă vreți, mă întorc cu spatele.

Gabriela Baltag: Vorbeați că nu avem temei legal. (Ban o întrerupe pe Baltag, n.r.) Domnule procuror, dacă-mi dați voie. De regulă, un judecător nu e întrerupt de un procuror.

Ban: Noi suntem de categoria a doua. (râde, n.r.)

Baltag: Cu iertări pentru cei care nu fac acest lucru. (...) Aici fișa de notare cuprinde chiar la fnal mențiunea: dacă nu sunt puse cel puțin 1 sau 4 maxim, se anulează. Domnul procuror, lăsând la o parte starea dumneavostră de bine. Așa imi pare, că sunteți bine dispus", a fost dialogul dintre cei doi, din plenul CSM.

Discuțiile au avut loc pe marginea validării rezultatelor concursului pentru ocuparea funcției de șef al Inspecției Judiciare. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26