EXCLUSIV  CULISE de la nivel înalt. Putin-Erdogan, tranzacţie controversată. Andrei Vlăşceanu: Asta s-a negociat!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Andrei Vlăşceanu a vorbit, la DC News, despre dedesubturile înţelegerii dintre Turcia şi Rusia privind achiziţia sistemului militar S-400. 

Andrei Vlăsceanu a analizat, în emisiunea "Pe Plan Extern" de la DC News TV, relaţia dintre Turcia - membră NATO şi Rusia, precum şi eventualele tensiuni create în alianţă urmare a deciziei Turciei de a achiziţiona sistemele ruseşti S-400.

"NATO nu a privit cu ochi foarte buni această achiziţie. (...) În Turcia, nivelul monetar e afectat de foarte multe crize. Lira turcească nu are o stabilitate foarte bună. Ce ar fi avut nevoie Turcia şi a reuşit cumva în negocierile cu Vladimir Putin, referitor la sistemele militare S 400: pe lângă achiziţia concretă a acelui sistem, Turcia dorea construcţia şi exportul pe teritoriul naţional. Cu Lockheed Martin (n.r. -  sistemul Patriot) nu s-a ajuns la un acord şi atunci Putin, jucător cum îl ştim, a profitat de această oportunitate, a discutat cu Erdogan şi i-a spus ‚OK, îţi vând sistemul şi apoi venim cu o unitate de producţie în Turcia care să-l fabrice şi ulterior să fie trimis în alte zone de acolo’. A fost o negociere politică", a explicat Andrei Vlăşceanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel