Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț, a murit. Avea 62 de ani

Culiţă Tărâţă, fondator al UNPR și președinte al CJ Neamț, a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 62 de ani, în urma unei boli incurabile, potrivit unui anunţ făcut de familia acestuia.

În ultima perioadă, starea de sănătate a lui Culiţă Tărâţă era vizibil afectată de boală şi de chimioterapia pe care o făcea la clinica AKH din Viena, Austria, scrie Agerpres.

De altfel, el s-a aflat în concediu medical în ultimele şase luni, fiind prezent sporadic la Consiliul Judeţean.

Culiţă Tărâţă a fost deputat PSD în două mandate, între anii 2000 - 2004 şi 2008 - 2012. În anul 2011 a demisionat din PSD şi a devenit fondator şi vicepreşedinte al UNPR. În anul 2012, Culiţă Tărâţă a candidat şi a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ în cadrul unei alianţe UNPR cu PDL şi PNŢCD.

De profesie inginer agronomic, Culiţă Tărâţă a fost şi fondatorul Holdingului TCE 3 Brazi care a avut în administrare Insula Mare a Brăilei.

Culiţă Tărâţă, cel mai mare moşier al ţării

Culiță Tărâţă, născut pe 6 decembrie 1952, în satul Iucşa, comuna Bozieni, a absolvit Institutul Agronomic „Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi, Facultatea de Horticultură.

A profesat ca inginer în cadrul mai multor societăţi comerciale şi a fost director general la SC TCE 3 Brazi Piatra Neamţ între 1994 şi 2000.

A deținut două mandate de parlamentar din partea PSD în perioada 2000-2004 şi 2008-2012 .

La alegerile locale din 2012, Culiță Tărâță a candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ, sub sigla APEL (PDL+UNPR+PNŢCD), devenind, în urma scrutinului din iunie singurul preşedinte de CJ din ţară din partea UNPR.

Culiță Tărâță nu a fost doar politician, ci și un puternic om de afaceri, care a obținut 57.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei în regim de arendă de la ADS pentru o perioadă de 10 ani. 

Ulterior, în urma unei tranzacții, exploatarea insulei a fost preluată de Constantin Dulute, de la Iaşi, patronul companiei Agricost, contractul de arendă de la ADS fiind transformat, potrivit realitateatv.net, într-un contract de concesiune.

Înainte de a candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, afacerile lui Culiţă Tărâţă în agricultură îl plasau în Top 500 Miliardari, fiind plasat pe locul 108 în clasamentul întocmit de Forbes în 2011.

Culiță Tărâță a deținut și firma TCE 3 Brazi, care până în urmă cu doi ani cel mai mare arendaş al ADS prin intermediul celor 57.000 ha din Insula Mare a Brăilei.

Firma a început să aibă probleme financiare în 2014, cerând în luna iunie falimentul la Tribunalul Neamț. Deși TCE 3 Brazi a avut în ultimii şase ani profit de 50 milioane euro, a acumulat, de asemenea, şi datorii de 30 milioane euro. Instanţa a admis cererea pe data de 10 septembrie și a fixat termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator la 22 septembrie. Data limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor a fost stabilit pentru 14 noiembrie. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel