Cuc: Proiectele deblocate se ridică la 7 miliarde de euro

Eduard Pascu / 12 iun 2019 / 12:25 Salveaza PDF Comentarii
Răzvan Cuc
Descriere foto: Răzvan Cuc

Valoarea proiectelor deblocate şi lansate pe toate segmentele de transport se ridică, la ora actuală, la 7 miliarde de euro, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o conferinţă de specialitate.

"Ca ministru al Transporturilor, am avantajul de a propune politici şi strategii în transporturi, dar am şi dezavantajul de a fi deseori principalul încasator de critici atunci când acest domeniu nu funcţionează aşa cum îşi doresc oamenii. În al doilea mandat al meu am identificat foarte bine cerinţele cetăţenilor şi de aceea mi-am propus să merg pe şantierele de infrastructură din ţară. Când am preluat prima dată portofoliul, în 2017, am constatat cu uimire că nu era lansat niciun proiect, totul era blocat. Guvernul României a deblocat şi a lansat proiecte de 7 miliarde de euro, în acest moment, pe toate modurile de transport. Când am făcut acest lucru am avut în vedere predictibilitatea de care trebuie să se bucure constructorii. Am înţeles că românii nu mai au răbdare şi că nu mai vor abordări în afara celor tematice. Acesta este şi motivul pentru care merg pe şantier să văd stadiul lucrărilor şi să mă asigur că toată lumea a înţeles respectarea termenilor contractuali şi că lucrările pe care le au sunt foarte importante atât pentru mine, ca ministru, cât şi pentru toţi românii. Acolo unde am găsit lipsă de seriozitate, o slabă mobilizare a antreprenorului nu am ezitat să solicit rezilierea contractelor", a afirmat Cuc.

Oficiali din Guvernul României, parlamentari, reprezentanţi ai administraţiilor publice centrale şi locale şi ai companiilor cu activitate de construcţii participă, miercuri, la prima ediţie a conferinţei "Upgrade România - Marile proiecte de investiţii din 2019".

Vezi și: Ministrul Transporturilor, despre lucrările începute pe A2. Când vor fi finalizate


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27