EXCLUSIV  Cu toată armata de juriști în spate, Nicușor Dan a pierdut definitiv în fața Sanador, dar tace mâlc: Centrul oncologic încă-i așteaptă semnătura. Și DCNews răspunsul

Facebook Nicuşor Dan
Facebook Nicuşor Dan

Nicușor Dan tace mâlc în scandalul centrului oncologic Sanador. 

Nicușor Dan a pierdut definitiv în instanță în fața SANADOR, în 2023. Curtea de Apel București (CAB) a respins recursul pe care Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, l-a făcut în procesul cu Spitalul Sanador. Potrivit CAB, recursul a fost ”nefondat”. Decizia a fost ”definitivă”. 

Procesul dintre Sanador și PMB a pornit de la refuzul primarului de a emite o autorizație de construire solicitată de Sanador pentru sediul din Piața Victoriei.

Respectiva autorizație are ca obiect extinderea clinicii Sanador, cu regim de înălțime 2S+P+5E-6E (cu monument istoric încorporat, în regim de înălțime Sp+P+M) – cu un corp nou de construcţie (Centru Oncologic) în regim de înălțime S+P+6E.

Divergența dintre Sanador și Nicușor Dan, în calitate de edil general, a început în februarie 2022, și deși autorizația de construcție a fost întocmită de structurile de specialitate din cadrul PMB,  edilul nu a vrut să o semneze.

Vezi aici mai mult

Se pare că nici cei 60 de juriști, nici contractele de 18.000.000 de lei, plătite de PMB, nu au reușit să-i aducă câștig de cauză edilului. 

PMB a plătit 18.000.000 de lei pe consultanță juridică, deși are 60 de juriști angajați. FACIAS a sesizat Curtea de Conturi

În contextul de mai sus, în 15 decembrie 2023, deci în urmă cu mai bine de o lună, în baza legii 544/2001, am făcut următoarea solicitare către PMB, una care a rămas fără răspuns: 

În urma deciziei definitive a Curții de Apel București cu privire la autorizația de construcție pentru extinderea Spitalului Oncologic SANADOR, a fost semnată autorizația de construcție de către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, conform deciziei instanței? 

Amintim că respectiva autorizație are ca obiect extinderea clinicii Sanador cu un corp nou ce construcție, centru oncologic, în regim S+P+6E, în continuarea clinicii existente. La începutul lunii noiembrie, decizia instanței, prin care a fost respins recursul primarului general, a avut caracter definitiv.  În acest context, dacă încă nu a fost semnată autorizația, când va fi respectată de la nivelul Primăriei Generale a Municipiului București decizia instanței? Există un termen de punere în aplicare a deciziei instanței, de conformare cu aceasta? 

Care au fost motivele pentru care această autorizație de construcție nu a fost emisă înainte de a se apela la instanță, care, vedem, nu a confirmat pledoaria primarului general? 

Prin urmare, nu știm dacă și autorizația cerută de Sanador a rămas fără răspuns, deși există o decizie a instanței în acest sens, așa cum a rămas solicitarea DCNews, deși avem o lege cu un termen de mult depășit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel