Cu peste 200 km/h pe autostradă. 77 de șoferi, fără permis în minivacanță

Mașină Poliție. FOTO AGERPRES
Mașină Poliție. FOTO AGERPRES

77 de șoferi au rămas fără permis în minivacanță.

77 de șoferi au rămas fără permis în minivacanța de Ziua Unirii din cauza vitezei excesive, unii dintre aceștia fiind prinși și cu peste 200 km/h, transmite IGPR. În cele trei zile de minivacanță, polițiștii au depistat aproape 600 de abateri, dintre care 387 au vizat depășirea vitezei.

„În cele 3 zile (vineri, sâmbătă și duminică, n.r.), polițiștii au depistat, în total, pe autostrăzi, 577 de abateri contravenționale. Dintre acestea, 387 au vizat depășirea limitei legale de viteză. Ca măsuri complementare, au fost reținute permisele de conducere a 77 de conducători auto. Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni, pentru care au fost întocmite dosare penale", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

În sursa citată sunt prezentate și câteva exemple:

- Vineri seară, pe Autostrada A2, a fost depistat, conducând o autoutilitară cu semiremorcă, spre Constanța, un bărbat care nu respectase timpii de conducere și de repaus și nu utilizase cartela tahografica în aparatura de înregistrare. Firma căreia aparținea vehiculul a fost sancționată cu amendă de 6.000 de lei. Ca măsura complementară, a fost imobilizată mașina.

- Sâmbătă după-amiază, tot spre Constanța, pe A2, a fost depistat un bărbat de 36 de ani, conducând cu viteza de 218 km/h. Abaterea a fost filmată și înregistrată cu aparatul radar AUTOVISION. Șoferul a fost sancționat cu amendă de 2.900 de lei și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 zile.

- Un alt bărbat, de 45 de ani, a fost sancționat cu aceeași amendă și măsură complementară, pentru că, pe drumul spre Constanța, pe A2, a fost depistat conducând cu 205 km/h.

- În aceeași zi, pe A1, polițiștii au depistat un bărbat de 45 de ani, conducând un auto cu remorcă, având permisul de conducere suspendat. În cauză, s-a întocmit dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel