Cu ce viteză ar fi circulat polițistul care a lovit-o pe Raisa. Pilotul Sorin Ene: Era peste limita legală, după cum arată mașina

Cu ce viteză ar fi circulat polițistul care a lovit-o pe Raisa. Pilotul Sorin Ene: Era peste limita legală, după cum arată mașina / Foto: Captură video Realitatea Plus
Cu ce viteză ar fi circulat polițistul care a lovit-o pe Raisa. Pilotul Sorin Ene: Era peste limita legală, după cum arată mașina / Foto: Captură video Realitatea Plus

Pilotul Sorin Ene a vorbit despre accidentul în care a murit Raisa, fata lovită cu mașina de un polițist, pe trecerea de pietoni.

Pilotul profesionist de drift Sorin Ene este de părere că polițistul avea o viteză peste cea legală, dar mai mică decât 100 de km la oră, după analiza imaginilor video cu accidentul.

„Nu putem aproxima (viteza - n.red.). Un singur lucru e sigur: viteza era peste cea legala, după cum arată și mașina, acea gaură în urma impactului. A avut o viteza mare dar nu cred ca peste 100, 80-90 de km la oră. Nu a existat nici cea mai mare intervenție de evitare a celor două fetițe sau de frânare. Să nu uităm de cazul fetițelor din Colentina, din cartierul Andronache”, a declarat Sorin Ene, la Realitatea Plus.

În plus, Sorin Ene este de părere că polițistul trebuia „să fie foarte atent și să reducă viteza. Nici nu cred că a realizat după impact ce a lovit pentru că după impact mașina continua să meargă”.

Dumitru Coarnă: Este clar că vorbim de viteză, neatenție

Dumitru Coarnă, deputat PSD și președinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (SNPPC), a declarat că viteza de 50 de km la oră trebuie respectată și de polițiști, chiar dacă sunt în misiune.

„Și dacă ești într-o situație de urgență trebuie să ai o atitudine preventivă. Sigur că legea dă acel drept de prioritate în trafic. Dar nu înseamnă că și în situație de urgență nu respecți reguli să eviți orice consecință. Era o acțiune de rutină, cred că viteza era de 80-90 de km la oră. Este clar că vorbim de viteză, neatenție. (...) Nu există acea urmă de frânare. Sigur că aici este culpa exclusiv a polițistului. Putem vorbi și de ce este pe drum, nu există marcajul pietonal. Trecerea de pietoni este semnalizată, dar nu e marcată. Pe tot bulevardul (Laminorului - n.red.) lipsesc marcajele. Am verificat la Brigada Rutieră, care a făcut multe sesizări (pentru această zonă - n.red.). Ultima este din septembrie 2021. A făcut mai multe sesizări către Primăria Municipiului București. Recomand Parchetului să introducă în cauză și acest aspect”, a declarat Dumitru Coarnă.

Reamintim că pe 13 ianuarie, Raisa, alături de prietena sa, Marina, au fost lovite violent de o autospecială de poliție. Raisa a murit pe loc, iar cealaltă fetiță se află în spital, după o operație la picior. Pe aceeași stradă, un șofer de TIR a lovit un pieton pe trecere în vara anului 2021. Bărbatul a murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel