Cu ce viteză ar fi circulat polițistul care a lovit-o pe Raisa. Pilotul Sorin Ene: Era peste limita legală, după cum arată mașina

Cu ce viteză ar fi circulat polițistul care a lovit-o pe Raisa. Pilotul Sorin Ene: Era peste limita legală, după cum arată mașina / Foto: Captură video Realitatea Plus
Cu ce viteză ar fi circulat polițistul care a lovit-o pe Raisa. Pilotul Sorin Ene: Era peste limita legală, după cum arată mașina / Foto: Captură video Realitatea Plus

Pilotul Sorin Ene a vorbit despre accidentul în care a murit Raisa, fata lovită cu mașina de un polițist, pe trecerea de pietoni.

Pilotul profesionist de drift Sorin Ene este de părere că polițistul avea o viteză peste cea legală, dar mai mică decât 100 de km la oră, după analiza imaginilor video cu accidentul.

„Nu putem aproxima (viteza - n.red.). Un singur lucru e sigur: viteza era peste cea legala, după cum arată și mașina, acea gaură în urma impactului. A avut o viteza mare dar nu cred ca peste 100, 80-90 de km la oră. Nu a existat nici cea mai mare intervenție de evitare a celor două fetițe sau de frânare. Să nu uităm de cazul fetițelor din Colentina, din cartierul Andronache”, a declarat Sorin Ene, la Realitatea Plus.

În plus, Sorin Ene este de părere că polițistul trebuia „să fie foarte atent și să reducă viteza. Nici nu cred că a realizat după impact ce a lovit pentru că după impact mașina continua să meargă”.

Dumitru Coarnă: Este clar că vorbim de viteză, neatenție

Dumitru Coarnă, deputat PSD și președinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (SNPPC), a declarat că viteza de 50 de km la oră trebuie respectată și de polițiști, chiar dacă sunt în misiune.

„Și dacă ești într-o situație de urgență trebuie să ai o atitudine preventivă. Sigur că legea dă acel drept de prioritate în trafic. Dar nu înseamnă că și în situație de urgență nu respecți reguli să eviți orice consecință. Era o acțiune de rutină, cred că viteza era de 80-90 de km la oră. Este clar că vorbim de viteză, neatenție. (...) Nu există acea urmă de frânare. Sigur că aici este culpa exclusiv a polițistului. Putem vorbi și de ce este pe drum, nu există marcajul pietonal. Trecerea de pietoni este semnalizată, dar nu e marcată. Pe tot bulevardul (Laminorului - n.red.) lipsesc marcajele. Am verificat la Brigada Rutieră, care a făcut multe sesizări (pentru această zonă - n.red.). Ultima este din septembrie 2021. A făcut mai multe sesizări către Primăria Municipiului București. Recomand Parchetului să introducă în cauză și acest aspect”, a declarat Dumitru Coarnă.

Reamintim că pe 13 ianuarie, Raisa, alături de prietena sa, Marina, au fost lovite violent de o autospecială de poliție. Raisa a murit pe loc, iar cealaltă fetiță se află în spital, după o operație la picior. Pe aceeași stradă, un șofer de TIR a lovit un pieton pe trecere în vara anului 2021. Bărbatul a murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel