Cu ce ar putea fi înlocuit programul ”Cornul și laptele”?

cornul si laptele
cornul si laptele

Actul normativ din 2002 prin care elevii din învățământul obligatoriu de stat și privat, precum și copiii preșcolari din grădinițele de stat și private beneficiau de programul ”Cornul și laptele” ar putea fi abrogat. O nouă propunere legislativă care prevede ca elevii și preșcolarii să primească zilnic un pachet alimentar a cărui valoare se ridică la 1,17 lei per copil, se află la Senat în așteptarea votului pentru aprobarea procedurii de urgență.

Mai mulţi deputaţi democrat-liberali propun înlocuirea laptelui şi a cornului cu un pachet alimentar de 1,17 lei de elev în fiecare zi, școlile având libertatea de a decide ce fel de alimente o să le ofere copiilor, iar distribuitorii pachetelor de acest fel fiind selectați în urma unor licitații publice.

De acest pachet alimentar, beneficiază numai elevii și preșcolarii care sunt prezenți la cursuri.

Motivele sunt de la monotonia gustului până la faptul că autorităţile ar trebui să promoveze o alimentaţie sănătoasă, iar părinții vor avea posibilitatea de a renunța la acest beneficiu, printr-o cerere scrisă.

Potrivit proiectului, costurile noului program vor fi suportate de Guvern, din bugetul destat, dar și de autoritățile locale prin bugetele proprii, din donații sau sposorizări ale entităților interesate.

A mai existat o propunere a parlamentarilor UDMR, care doreau ca școlile să ofere o masă caldă, însă acest demers a fost respins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel