”Cu cât mai multă energie veți economisi, cu atât mai mare subvenția va fi”. Strategia Greciei pentru reducerea consumului la energie

”Cu cât mai multă energie veți economisi, cu atât mai mare subvenția va fi”. Strategia Greciei pentru reducerea consumului la energie / Foto: Pixabay, de Colin Behrens
”Cu cât mai multă energie veți economisi, cu atât mai mare subvenția va fi”. Strategia Greciei pentru reducerea consumului la energie / Foto: Pixabay, de Colin Behrens

Află în articol ce presupune strategia Greciei în criza energetică.

Consumatorii din Grecia care în timpul lunilor de iarnă îşi vor reduce consumul de electricitate vor fi recompensaţi cu subvenţii mai mari la plata facturilor la energie, transmite Agerpres. Anunțul a fost făcut de premierul Kyriakos Mitsotakis, la postul de radio Sfera, relatează Reuters.

Grecia acordă subvenţii gospodăriilor şi firmelor din anul 2021, în ideea de a reduce povara creată de explozia preţurilor la energie apărută după ce Rusia a redus livrările de gaze spre Europa.

Alte măsuri luate de Grecia



Pe lângă subvenţii, Grecia a introdus un plafon asupra plăţilor către producătorii de electricitate, care să reflecte costurile lor reale de producţie, ceea ce a împiedicat practic încărcarea facturilor la electricitate, iar sumele strânse de această schemă sunt direcţionate spre finanţarea subvenţiilor. Din iulie, statul elen a obţinut astfel peste două miliarde de euro.

Mitsotakis a informat că Executivul va oferi cetăţenilor din Grecia subvenţii graduale pentru a stimula reducerea consumului lor de energie.

"Cu cât mai multă energie veţi economisi, comparativ cu factura de anul trecut, cu atât mai mare va fi subvenţia pe care o veţi primi", a declarat premierul elen.

Planul de economisire al UE



Reamintim că preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat săptămâna trecută o propunere legislativă vizând impunerea de taxe pe profiturile excepţionale generate de companiile energetice, într-un moment în care UE se confruntă cu o creştere explozivă a preţurilor la gaze şi electricitate care ameninţă economiile şi gospodăriile.

Taxele ar putea pune 140 de miliarde de euro la dispoziţia statelor UE pentru ca acestea să sprijine familiile şi companiile care au dificultăţi, a explicat oficialul CE.

De asemenea, printre propunerile Comisiei Europene se află reducerea folosirii electricităţii în orele de vârf, de către statele membre UE.

Grecia va impune o taxă pe profiturile excepţionale ale rafinăriilor



Mitsotakis a anunţat că va fi impusă o taxă pe profiturile excepţionale ale rafinăriilor din Grecia iar banii vor fi folosiţi pentru acordarea de subvenţii celor care folosesc păcură.

Statul elen, care arde peste 40% din gazele sale pentru a genera electricitate, a redus importurile de gaze ruseşti şi şi-a majorat capacitatea de stocare a singurului său terminal de gaze lichefiate, pentru a evita deficitul de gaze.

De asemenea, unele centrale pe gaze testează posibilitatea de a trece luna aceasta la petrol, a anunţat ministrul Energiei, Kostas Skrekas. El a exclus posibilitatea reducerii livrărilor de energie în iarnă.

De ce în România sunt emise facturile uriașe la energie electrică, pe un an. Verificarea pe care trebuie să o faci dacă primești și tu așa ceva

În ultimele săptămâni, a reapărut, în spațiul public din România, scandalul facturilor uriașe la energie electrică. Asta pentru că este perioada în care, odată citite contoarele de către responsabilul desemnat al furnizorului de energie electrică, se fac regularizări. Facturile mari sunt primite, în principal, de către cei care nu comunică indexul și care primesc facturi estimative până la o nouă regularizare. Există însă și excepții și-n acel moment trebuie să verificați indexul. Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel