"Cu Bicicleta la Mare", marș al solidarității pe două roți

Marșul “Cu bicicleta la mare”, aflat într-al zecelea an, adună și în acest an 450 de cicliști amatori care își încearcă puterile pe o distanță de 305 kilometri, timp de două zile.

Expediția începe sâmbătă 23 aprilie, cu plecare la 8:30 din parcarea magazinului Mega Image Basarabiei. Traseul primei zile este București - Lehliu - Drajna - Amara. Cicliștii își vor petrece noaptea la Amara și vor continua a doua zi, duminică 24 aprilie, pe traseul Slobozia - Giurgeni - Kogălniceanu - Plaja Leon din Năvodari. Întoarcerea la București se face cu autocare, duminică noaptea. Biletele au fost epuizate încă de acum trei săptămâni.

Viteza medie de deplasare va fi de 20 de km/h, cu pauze de hidratare și hrană la fiecare 20, respectiv 40 de kilometri. În popasuri, cicliștii au la dispoziție banane, portocale, ciocolată, biscuiți și băuturi isotonice. Convoiul de cicliști va ajunge pe plaja din Năvodari în jurul orei 19.00, duminică seara.

“Nu e o competiție, ci un marș, iar ținta lui este de a duce cât mai mulți cicliști amatori până la capăt. Și nu, nu al puterilor, pentru că avem un autocar în care cei obosiți se pot urca pe traseu. E o cursă a solidarității, pentru că misiunea fiecăruia dintre noi e să-l ajutăm pe vecinul de pluton s-o încheie cu bine” spune Lucian Mîndruță, fondatorul expediției.

Plaja de vârstă a cicliștilor se întinde de la 12 și până la 77 de ani. Minorii sunt obligatoriu însoțiți de părinți. Decanul de vârstă, Marin Cenușă e un ciclist amator care parcurge în fiecare an cca 20.000 de kilometri. Cei mai mulți dintre participanți se situează însă în plaja de vârstă 25-45 de ani. Mulți participanți sunt din București, dar există și grupuri care vin din Craiova, Brașov, Cluj sau chiar Constanța. 

In premieră, marșul la mare are o amprentă de carbon zero. Emisiile de gaze cu efect de seră ale mașinilor de însoțire și ale autocarelor sunt neutralizate prin achiziția de credite de carbon de la compania românească Carbon Expert, în parteneriat cu ALLCOT Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel