CTP: Băsescu are dreptate

ctp
ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, marți seara, la Digi24, că președintele Traian Băsescu are dreptate din punct de vedere legal, când vorbește de refuzul Parlamentului de a pune referendumul din 2009 în aplicare. Modul în care transmite acest mesaj însă, este politicianist și face parte din programul șefului statului de mentenanță politică, opinează editorialistul.

"Legal și formal vorbind, are dreptate. Acest referendum a fost votat și ar trebui pus în aplicare de către Parlament, dar modul în care folosește domnul Băsescu acest lucru corect și legal este politicianist", crede jurnalistul.

În opinia lui soluția Parlamentului bicameral nu este viabilă, pentru că România nu este destul de avansată din punct de vedere al civilizației politice.

"Nu, nu. Nu cred. Și aici este părerea mea ca jurnalist și ca cetățean. Sunt sufieciente tentații dictatoriale, și nu atât dictatoriale cât autoritariste, decizii unilaterale, fără un grad de consultare suficient. Două Camere sunt după părerea mea necesare în stadiul de civilizație politică în care ne aflăm acum. E posibilă și o Cameră dar după părerea mea mai avem de evoluat în materie de civilizație politică de așa ceva", spune jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu observă că președintele nu a menționat întâmplător în discursul său că a existat o discuție prealabilă cu premierul Victor Ponta

Nu. Evident nu (n-a fost întâmplătoare menționarea premierului - n.r). Face parte din același plan prin care comunică partidelor politice și populației faptul că prmeierul, în ultimă instanță, nu trece de părerea președintelui. Că el este cel care decide. Și acest mesaj face parte din programul de metenanță a imaginii de putere a d-lui Băsescu", a conchis editorialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel