CT Popescu nu-și pune speranțe în condamnarea lui Vişinescu

Cristian Tudor Popescu a comentat, joi, în cadrul emisiunii "Deschide lumea", cazul torţionarului Alexandru Vişinescu al cărui dosar a fost cerut de  Parchetul General de la Parchetul Militar.

"Eu sunt destul de sceptic în ceea ce priveşte acţiunea justiţiei şi faptul că acest caz ar putea fi dus cu adevărat până la capăt în toate dimensiunile lui şi transformat într-un exemplu de adevărat proces al comunismului. Am văzut cum funcţionează justiţia română şi pentru că în astfel de cazuri există suficiente persoane în aparatul de justiţie care au reflexe structuriste de înainte de 1989. Sunt persoane care au învăţat atunci să îşi protejeze cu orice preţ structura...

Aţi văzut răspunsul Parchetului Militar. Acum, iată vine Parchetul General care contrazice, din fericire, această decizie a Parchetului Militar şi cere dosarul. Nu-mi pun mari speranţe, dar un lucru bun, un lucru dătător de speranţă se întâmplă. Am fost surprins când ziarul Gândul a deschis acest caz, găsindu-l pe Vişinescu şi realizând prima discuţie cu el şi văzând cu acea ocazie cam cum arată bestia din maţele acesti aşa-zis pensionar liniştit, de ecoul pe care l-a găsit subiectul printre cititori. Credeam că în tipul acesta de societate bazat pe multă superficialitate şi artificialitate, pe senzaţionalism, nu va stârni interesul publicului. A stârnit mai ales printre tineri, oameni care nu au trăit în comunism şi care s-au arătat interesaţi în a afla ce s-a întâmplat atunci", a spus jurnalistul.

 CTP a mai subliniat că funcţia nu justifică atrocităţile comise: "Funcţia respectivă nu justifică atrocităţile pe care mulţi dintre aceşti indivizi le-au comis cu sadism, cu plăcere, cu plăcerea de a avea nişte oameni lipsiţi de apărare la dispoziţie pe care să îi chinuie. Au fost nişte monştri aceşti oameni, de multe ori depăşind instrucţiunile standard ale momentului. Scuza cu funcţia nu ţine la domnul acesta. Nu-mi pun speranţe în condamnarea într-un proces dus până la capăt a lui Vişinescu. Dar, dacă astfel de cazuri sunt aduse în actualitate, atunci se poate realiza o influenţare a societăţii româneşti din punct de vedere moral în anii care urmează".

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel