CSM vine cu sancțiuni. Mai multe judecătoare sancţionate, vizate

Consiliul Superior al Magistraturii informează că judecătoarele Georgeta Roibu de la Judecătoria Câmpulung şi Elena Lăcătuşu de la Judecătoria Horezu au fost sancţionate disciplinar pentru încălcarea normelor procedurale privind modul de calcul al termenelor pentru sesizarea instanţei, respectiv ton ridicat faţă de justiţiabili şi avocaţi.

Secţia pentru judecători a CSM a admis, miercuri, acţiunile formulate de Inspecţia Judiciară împotriva magistraţilor Georgeta Roibu şi Elena Lăcătuşu.

'În temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea 303/2004 (...), Secţia a aplicat judecătorului Georgeta Roibu, sancţiunea disciplinară constând în 'avertisment', pentru săvârşirea abaterii (...) constând în 'exercitarea funcţiei cu... gravă neglijenţă'. Inspecţia Judiciară a reţinut că judecătorul a încălcat în două cauze normele procedurale privind modul de calcul al termenelor prevăzute pentru sesizarea instanţei', se arată într-un comunicat al CSM transmis joi AGERPRES.

În cazul judecătoarei Elena Lăcătuşu, secţia a aplicat sancţiunea disciplinară constând în 'suspendarea din funcţia de judecător pe o perioadă de 6 luni', pentru săvârşirea abaterii constând în 'atitudini nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii'.

[citeste si]

'Inspecţia Judiciară a reţinut că judecătorul, în şedinţele de judecată pe care le-a prezidat, a folosit un ton ridicat faţă de justiţiabili şi avocaţi, făcând afirmaţii nepotrivite, lipsite de respect şi neadecvate statutului de magistrat', precizează CSM. Hotărârile secţiei pot fi atacate cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel