CSM suspendă un magistrat pentru că nu a menţionat că este membru al unei Loje

Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcţie a magistratului Ovidiu Daniel Galea de la Tribunalul Bihor, după ce acesta a fost trimis în judecată pentru că nu a menţionat în declaraţiile de interese faptul că este membru al unei Loje din România.

CSM menționează că hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului a fost luată în temeiul dispoziţiilor art.40 lit.j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor, şi art. 62 alin.(1) lit.a) şi alin.(2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora judecătorul este suspendat din funcţie când a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni.

DNA i-a trimis vineri în judecată pe fostul şef al IPJ Bihor, Liviu Popa, şi pe fostul şef al Poliţiei Beiuş, acuzaţi de luare de mită şi protejarea activităţii infracţionale a unei persoane.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi Ovidiu Daniel Galea, judecător la Tribunalul Bihor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de fals în declaraţii în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 2008 - 2016, chestorul de poliţie Liviu Popa şi judecătorul Ovidiu Daniel Galea nu au menţionat în declaraţiile de interese calitatea de membri ai unei Loje din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel