CSM suspendă un magistrat pentru că nu a menţionat că este membru al unei Loje

Crişan Andreescu / 20 ian 2017 / 12:24 Salveaza PDF Comentarii

Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcţie a magistratului Ovidiu Daniel Galea de la Tribunalul Bihor, după ce acesta a fost trimis în judecată pentru că nu a menţionat în declaraţiile de interese faptul că este membru al unei Loje din România.

CSM menționează că hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului a fost luată în temeiul dispoziţiilor art.40 lit.j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor, şi art. 62 alin.(1) lit.a) şi alin.(2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora judecătorul este suspendat din funcţie când a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni.

DNA i-a trimis vineri în judecată pe fostul şef al IPJ Bihor, Liviu Popa, şi pe fostul şef al Poliţiei Beiuş, acuzaţi de luare de mită şi protejarea activităţii infracţionale a unei persoane.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi Ovidiu Daniel Galea, judecător la Tribunalul Bihor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de fals în declaraţii în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 2008 - 2016, chestorul de poliţie Liviu Popa şi judecătorul Ovidiu Daniel Galea nu au menţionat în declaraţiile de interese calitatea de membri ai unei Loje din România.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27