CSM, solicitare către Departamentul de Stat al SUA pe cazul Crina Muntean

CSM îşi alege noul preşedinte și urmează să dea un aviz consultativ la proiectul de desfiinţare a SIIJ / Sursa: Pexels
CSM îşi alege noul preşedinte și urmează să dea un aviz consultativ la proiectul de desfiinţare a SIIJ / Sursa: Pexels

Consiliul Superior al Magistraturii, prin comisia de Relaţii Internaţionale şi Programe, cere Departamentului de Stat al SUA eliminarea referirilor la cazul judecătoarei Crina Muntean, de la Tribunalul Bihor, din raportul privind drepturile omului din România. 

Cu majoritate de voturi, comisia a solicitat eliminarea referirilor la cazul Crina Muntean pe motiv că hotărârea de sancționare a acesteia nu este definitivă și se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În iulie anul trecut, fosta șefă a Tribunalului Bihor, judecătoarea Crina Muntean, a fost sancționată de Secția pentru judecători a CSM cu suspendarea din magistratură pe o perioadă de 6 luni pentru un interviu acordat revistei Newsweek.ro.

În interviu, judecătoarea a avertizat asupra pericolului reactivării rețelelor de interese din Justiția locală. Judecătoarea Muntean a fost găsită vinovată pentru ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”.

Judecătoarea a atacat decizia CSM la Înalta Curte, iar procesul e pe rol, scrie G4Media.

Ce a scris Departamentul de Stat al SUA

”În luna iulie, secția pentru judecători din cadrul CSM a votat în favoarea suspendarii pe o perioadă de șase luni a unei judecătoare din Bihor, pentru că aceasta a dat un interviu în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că ‘rețelele de interese’ – formate din reprezentanți din sistemul judiciar și din mediul de afaceri – și-au unit forțele pentru a înlătura judecătorii ‘care deranjează’, ca dumneaei”, sunt referirile din raportul Departamentului de stat al SUA privind cazul Crina Muntean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel