CSM sesizează CNA și IJ după atacul virulent al lui Traian Băsescu

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii reacționează după afirmațiile recente ale fostului președinte Traian Băsescu, potrivit cărora "Inspecția Judiciară și CSM au devenit o măciucă care se aplică în gură direct oricărui om care vrea să exprime ceva despre justiție".

CSM a sesizat, joi, Inspecția Judiciară și Consiliul Național al Audiovizualului cu privire la ultimele declarații ale fostului președinte Traian Băsescu făcute într-o emisiune difuzată ieri, la B1 Tv.

"Ca urmare a mesajelor publice lansate de domnul Traian Băsescu, fost președinte al României, în cadrul emisiunii 'Ultimul Cuvânt', difuzată de postul de televiziune B1 Tv cu începere de la orele 22,00, în data de 29 aprilie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată cu modificările și completările ulterioare, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări pentru a se stabili dacă prin acestea s-a adus atingere independenței justiției, cu consecința subminării autorității acesteia", se arată într-un comunicat al CSM, potrivit Agerpres.

Traian Băsescu, atac virulent la CSM. "Sunteți la fel de corupți"

În emisiunea de la B1 TV, Traian Băsescu a vorbit despre decizia Consiliului Superior al Magistraturii conform căreia ar fi adus atingere independenței justiției, dând exemplu Legea 10 privind restituirea proprietăților, o treabă a justiției pe care a trebuit să o facă primarii.

Fostul șef al statului a declarat că justiția "bagă măciuca în gură" oricui îndrăznește să atingă acest subiect, afirmând că și cei din justiție sunt la fel de corupți ca cei din administrație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel