CSM, scut pentru Negulescu și Onea. Chirieac, ipoteză: În acel moment încremenim cu toții!

Roxana Neagu / 14 ian 2019 / 21:23 Salveaza PDF Comentarii

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat scutul CSM pentru procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu. 

Bogdan Chirieac a spus, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu: ”În orice țară liberă din această lume, chiar și cele mai permisive, precum Olanda, Elveția, Suedia, Finlanda, Danemarca, la astfel de fapte nu te prindea seara fără să fii arestat, fără aviz de la CSM. Probabil că procesul se și încheia foarte repede, pentru că orice corp de magistrații- sau în țările acestea procurorii nu sunt magistrați, dar, în orice caz, sunt un corp profesional de elită, ca-n orice țară-  și-ar fi dorit să se despartă imediat de oamenii aceștia.”

”Procurorul de caz s-a luat cu mâinile de cap”

 

”În România, cred că-n 2017 ați dat primele imagini. Timp de doi ani, Parchetul a refuzat să ancheteze cazul. După ce a avut loc o schimbare majoră la DNA, târâș, grăbiș a început un fel de anchetă. Odată cu Secția de Investigare a Magistraților, ancheta a început pe bune. Procurorul de caz s-a luat cu mâinile de cap, dar nu despre asta e vorba, ci despre încălcarea controlului judiciar. Avem nenumărate exemple în care oamenii au fost arestați după încălcarea controlului judiciar.” a continuat analistul politic. 

Onea și Negulescu, ”potențial exploziv, catastrofal pentru sistem”

 

Bogdan Chirieac a mai subliniat: ”În această seară, eu cred că este cel mai grav lucru care s-a întâmplat în justiția română din ultimul an (n.r. scutul CSM pentru Negulescu și Onea, împotriva arestării lor). Lucrul acesta arată ceea ce îndrăzneam să anticipez, că fix Secția de Procurori a CSM am spus că nu va da avizul de arestare. Acest lucru arată că sistemul nu numai că există, nu numai că nu și-a pierdut mult din putere, dar va reacționa. În această seară, sistemul, partea hâdă, înspăimântătoare, întunecată, partea neagră, statul negru a reacționat. Cei doi au potențial exploziv, catastrofal pentru sistem. Dacă vor începe să spună cine le-a ordonat să facă dosarele, cum, în ce fel, cum venea fostul SRI și dădea ordine și se întâmpla, în acel moment încremenim cu toții și putem iar în dificultate CE și pe organizatorii MCV. În același timp, în această seară, e primul moment serios în care statul subteran începe contraofensiva. Mă aștept la o contraofensivă înspăimântătoare împotriva doamnei Adina Florea, nu e de glumă!”

Vezi și: Iohannis, despre participarea la Ateneu: Trebuie să întrebați la Guvern


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25