CSM, reprezentanți societate civilă. Nu s-a întrunit votul majoritar

Senatorii nu i-au ales, în şedinţa plenului de marţi, pe cei doi reprezentanţi ai societăţii civile în CSM pentru că niciunul din cei nouă candidaţi nu a întrunit votul majorităţii senatorilor prezenţi. 

Senatorii s-au exprimat prin vot secret pe buletine. 

"Ca urmare a faptului că nu au întrunit votul majorităţii senatorilor prezenţi, nu sunt declaraţi aleşi ca reprezentanţi ai societăţii civile în CSM", se arată în raportul comisiei de numărare a voturilor. 

Preşedintele de şedinţă, senatorul Niculae Bădălău, a precizat că Biroul permanent al Senatului va decide în privinţa procedurii care trebuie urmată. 

Din cei 12 candidaţii înscrişi (Victor Alistar, Răzvan Codru Vrabie, Antonie Popescu, Mădălina Tomescu, Marian Dragoş Rădulescu, Ion Radu Motica, Romeu Chelariu, Florin Negoiţă, Virgil Melnic, Radu Cornel Andreica, Zaharia Constantin şi Elena Iulia Ştefănescu), Comisia juridică a respins dosarele, ca fiind incomplete, ale lui Zaharia Constantin, Florin Negoiţă, Virgil Melnic. 

Ulterior Comisia juridică i-a audiat pe candidaţii care au îndeplinit condiţiile legale pentru a putea fi aleşi. 

Potrivit legii, pot fi membri din partea societăţii civile în CSM specialişti în drept, cu o vechime de cel puţin 7 ani în activitatea juridică, se bucură de înaltă reputaţie profesională şi morală si nu sunt membri ai vreunui partid politic, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel