CSM, răspuns pentru Kovesi despre prezența la Comisia parlamentară

Decizia privind necesitatea și oportunitatea prezentării șefului DNA în fața Comisiei parlamentare de anchetă referitoare la alegerile prezidențiale din 2009 aparține Laurei Codruța Kovesi, a declarat, luni, pentru Agerpres, președintele CSM, Mariana Ghena.

Întrebată dacă CSM a răspuns solicitării Laurei Codruța Kovesi privind prezența acesteia la Comisia parlamentară de anchetă pentru audieri, Mariana Ghena a menționat: "Da, în sensul că aprecierea în concret a necesității, respectiv oportunității prezentării în fața Comisiei aparține procurorului-șef al DNA în raport de dispozițiile și reglementările în vigoare. CSM nu interpretează deciziile CCR, acestea sunt obligatorii și general valabile, nicio persoană nu poate invoca necunoașterea legii", informează sursa citată.

La rândul său, vicepreședintele CSM, Cristian Ban, a precizat, pentru AGERPRES, că prin răspunsul acestui for se face trimitere la decizii ale CCR — 54/1994, 317/2006 și 602/2005, precum și la hotărârea plenului CSM din 25 mai 2007.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel