CSM: Raluca Stăncescu, prim-procuror, suspendată din funcție

Justitia
Justitia

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Raluca Stăncescu, a fost suspendată, marți, din funcție, printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), aceasta fiind trimisă în judecată pentru fapte de corupție.

Secția de procurori a CSM a hotărât, marți, "suspendarea din funcția de procuror și din funcția de conducere, începând cu data de 2 octombrie 2017, a doamnei Raluca Stăncescu, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, ca urmare a trimiterii în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, din data de 2 octombrie 2017", potrivit portalului instituției.

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus, luni, trimiterea în judecată a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Raluca Stăncescu, într-un dosar în care este acuzată de fapte de corupție.

Stăncescu va fi judecată de magistrații Curții de Apel Suceava pentru infracțiunile de șantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiției, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și conflict de interese.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii octombrie 2015, Raluca Stăncescu, împreună cu un apropiat al acesteia, Cătălin Stavără, folosindu-se de autoritatea conferită de funcția sa de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, a exercitat acte de constrângere psihică asupra unei persoane.

Concret, cei doi au încercat să determine persoana respectivă să efectueze demersurile necesare în vederea cedării în mod injust a dreptului de proprietate asupra a două imobile (apartament și garsonieră), situate în municipiul Botoșani, în favoarea unei rude a lui Cătălin Stavără, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel