CSM, poziție surpriză în scandalul scriitorilor din închisori

CSM nu este de acord să fie eliminată prevederea prin care să fie redusă pedeapsa celor care scriu cărți în timpul perioadei de detenție. 

Ministrul Justiției, Raluca Prună, este cea care a făcut propunerea. CSM și-a însușit punctul de vedere al Direcției legislație, documentare și contencios referitoare la înăsprirea condițiilor de eliberare a deținuților care redactează lucrări științifice, potrivit Realitatea

Plenul CSM a decis, cu nouă voturi pentru și opt împotrivă, să-și însușească punctul de vedere, în sensul creării unor criterii obiective, echitabile și transparente în ceea ce privește stabilirea caracterului științific al lucrărilor elaborate și publicate, precum și al unor criterii mai riguroase pentru procesul de elaborare a lucrărilor. CSM a dat, astfel, aviz negativ propunerii de abrogare a dispoziției legale care permite reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, scrie Agerpres.

Avizul CSM este consultativ.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunțat anterior în plenul CSM că, indiferent de avizul care va fi dat, va continua demersurile pentru abrogarea respectivei prevederi legale prin ordonanță de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel