CSM intră în scandalul ANAF - Intact. Ce spune despre declarațiile lui Iohannis și Cioloș

Preşedintele CSM, Mircea Aron, consideră că dezbaterea publică, precum şi mesajele preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Dacian Cioloş în legătură cu punerea în executare de către ANAF a deciziei în dosarul ICA 'conţin aprecieri de natură a pune sub semnul precarităţii o procedură judiciară'. 

Într-un comunicat remis joi Agerpres, judecătorul Mircea Aron şi-a exprimat poziţia în legătură cu declaraţiile date de reprezentanţii puterii executive şi legislative cu privire la procedura de evacuare demarată de ANAF.

'Dezbaterea publică, precum şi mesajele publice ale reprezentanţilor puterii executive şi legislative, începând cu preşedintele şi prim-ministrul României, preşedintele Senatului, parlamentari cu vocaţie de formatori de opinie şi importanţi reprezentanţi ai presei scrise şi audiovizuale conţin aprecieri de natură a pune sub semnul precarităţii o procedură judiciară ce se constituie, prin lege, ca parte a procesului penal - şi anume executarea hotărârii judecătoreşti. Astfel de manifestări riscă să exceadă cadrului constituţional în materia înfăptuirii justiţiei în România, prezentând un potenţial de afectare a independenţei şi prestigiului acesteia prin deviere de la principiile statului de drept', declară Mircea Aron.

Preşedintele CSM îşi manifestă îngrijorarea faţă de exprimarea publică a unor opinii în cauză, fără a distinge între actul de justiţie propriu-zis şi acţiunile autorităţii publice responsabile cu punerea în executare a hotărârii judecătoreşti.

'Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii invită reprezentanţii autorităţilor statului, instituţiile de presă şi societatea civilă la o abordare echilibrată, lucidă şi rezonabilă a dezbaterii publice, ca semn de matură asumare a logicii democratice şi a echilibrului puterilor în stat', se arată în comunicatul CSM.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel