CSM, ÎCCJ şi IJ, protocoale secrete cu SRI

ÎCCJ
ÎCCJ

Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspecţia Judiciară au încheiat protocoale cu Serviciul Român de Informaţii. 

Serviciul Român de Informaţii a avut protocoale cu mai multe instituţii. Aceste înţelegeri apar pe măsură ce trece timpul. Conform declaraţiei lui Codruţ Olaru, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, chiar şi CSM a avut protocol cu SRI. La fel au procedat cei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca şi cei de la Inspecţia Judiciară. Dezvăluirile au fost făcute de Olaru chiar în plenul şedinţei CSM.

Practic, ÎCCJ şi IJ au transmis oficial că au avut înţelegeri de colaborare cu Serviciul Român de Informaţii. "Am primit corespondenţă cu entităţi din sistemul judiciar după cum urmează: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Inspecţia Judiciară.Toate celelalte entităţi din sistemul judiciar, în perioada 2005-2018 nu au încheiat astfel de protocoale", a declarat Codruţ Olaru.

CSM, protocol încheiat şi anulat


Şi la nivelul CSM a fost încheiat un astfel de protocol, după cum a precizat acelaşi Olaru: "Şi Consiliul Superior al Magistraturii a avut un protocol încheiat. Acesta, însă, a fost denunţat în 2017, la iniţiativa tuturor membrilor Consiliului."

Reamintim că SRI a publicat, vineri, protocolul încheiat cu Parchetul General în 2009, înţelegere în baza căreia SRI a acordat asistenţă procurorilor timp de 7 ani. Textele acestor protocoale încheiat de SRI cu ÎCCJ, cu IJ, dar şi cu CSM, nu sunt publice, fiind informaţii clasificate

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel