CSM, după votul Senatului în cazul Șova: Principiul separaţiei puterilor în stat trebuie respectat

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) reacționează, în cadrul unui comunicat de presă, după ce senatorii au respins, miercuri, cererea procurorilor DNA pentru reţinerea şi arestarea senatorului PSD Dan Şova.

"Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă îngrijorarea faţă de recentele situaţii apărute în Parlamentul României, prin care a fost blocat sau îngreunat actul de justiţie.

Consiliul subliniază că toţi cetăţenii, indiferent de funcţia ocupată, sunt egali în faţa legii şi susţine că principiul separaţiei puterilor în stat trebuie respectat, în primul rând, de reprezentanţii celor trei puteri – legislativă, executivă şi judecătorească.

În acest context, imunitatea parlamentarilor şi a membrilor ori foştilor membri ai Guvernului nu trebuie să conducă la imposibilitatea desfăşurării procedurilor judiciare şi a înfăptuirii actului de justiţie, acestea fiind de competenţa exclusivă a organelor judiciare", se precizează în comunicatul citat, publicat joi pe site-ul CSM.

Eugen Nicolăescu, PNL, despre votul Senatului în cazul Șova: Probabil că la PSD e o teamă

În plus, forul face trimitere și la Comisia de la Veneția, reamintind de opinia exprimată de cătrea aceasta, "conform căreia respectarea independenţei autorităţilor judiciare este o condiţie indispensabilă pentru o democraţie stabilă, bazată pe supremaţia legii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel