CSM, decizie Kovesi. Chirieac: Rapiditatea a uimit și dă un sens

Bogdan Chirieac spune că decizia secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în privința revocării din funcție a șefei DNA era una de așteptat. 

Analistul precizează că singurul element care l-a uimit a fost rapiditatea cu care a fost comunicată această decizie. Totodată, Bogdan Chirieac menționează că nu este exclus ca președintele Klaus Iohannis să anunțe chiar astăzi decizia sa de respingere a cererii de revocare inițiată de ministrul Justiției. 

"Doar rapiditatea comunicării deciziei a uimit. Decizia era cunoscută. Vă așteptați ca secția de procurori a CSM să accepte propunerea ministrului Justiției? Rapiditatea dă un sens și anume că procurorii sunt corp comun în spatele doamnei Kovesi. La fel și președintele țării. Nu m-ar mira ca președintele, în cursul zilei de astăzi, dacă este cazul, să respingă propunerea de revocare a șefei DNA. Bineințeles că subiectul trebuie încheiat," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

CITEȘTE ȘI Confruntare Kovesi - Toader. Chirieac subliniază o FRAZĂ CHEIE a șefei DNA


Decizia CSM 

Reamintim că secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ marţi propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Kovesi. 

"Secţia pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiţiei cu privire la posibilitatea revocării doamnei procuror-şef, prin urmare avizul este unul negativ. În perioada imediat următoare hotărârea va fi motivată, va fi transmisă decidenţilor în vederea luării măsurilor legale", a declarat Codruţ Olaru, şeful Secţiei de procurori din CSM. 

Potrivit unor surse, şase voturi au fost pentru respingerea propunerii lui Toader, iar unul pentru revocarea şefei DNA. 

După anunţarea deciziei, procurorul general Augustin Lazăr şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au părăsit sediul CSM fără să facă declaraţii jurnaliştilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel