CSM, decizie în cazul judecătorilor din dosarul Rarinca

Secția pentru judecători a CSM a respins, cu majoritatea de voturi,  acțiunea disciplinară înaintată de Inspecția Judiciară în care judecătorii Risantea Gagescu și Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucuresti erau acuzați că ar fi achitat-o pe Mariana Rarinca printr-o procedură ilegală.

În termen de 15 zile, Inspecția Judiciară poate face recurs la instanța de cinci judecători de la Înalta Curte. Decizia de luni a Secției de judecători de la CSM demonstrează că achitarea Marianei Rarinca s-a făcut legal de către cei doi judecători, precizează Antena 3.

Mariana Rarinca, femeia acuzată că a șantajat-o pe șefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost condamnată definitiv în septembrie 2015 de Curtea de Apel București, la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind obligată să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

[citeste si]

Inițial, în acest dosar Mariana Rarinca a fost condamnată în decembrie 2014 de Tribunalul București la trei ani închisoare cu suspendare, dupa care, în mai 2015, femeia a fost achitată de Curtea de Apel București.

Ulterior, decizia de achitare a fost anulată tot de Curtea de Apel București, în urma unei contestații depuse de DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel