CSM, aviz pentru ADINA FLOREA

Scutaru Cristina / 08 oct 2018 / 13:23 Salveaza PDF Comentarii
ADINA FLOREA
ADINA FLOREA

CSM a dat aviz negativ pentru Adina Florea la șefia DNA.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, luni, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Adinei Florea ca procuror şef al DNA.

Fără comentarii cu privire la modificarea legilor Justiţiei

Procurorul Adina Florea, propusă la funcţia de şef al DNA, nu a dorit să îşi exprime, luni, opinia cu privire la modificarea legilor Justiţiei, precizând că va "aştepta" aceste modificări.

"Din punctul meu de vedere, ca procuror, aceste comentarii ar fi hazardate. Eu aş prefera să nu mă hazardez şi să nu fac astfel de comentarii cu privire la legile Justiţiei. Cred că rolul procurorului este de a aplica legea şi nu neapărat de a comenta legea, şi prin urmare voi aştepta (...) aceste modificări ale legilor Justiţiei şi, în măsura în care aceste modificări nu vor aduce beneficii pentru corpul procurorilor, cu certitudine vor exista pârghiile legale pentru ca aceste neajunsuri să fie puse în acord cu legea", a declarat Adina Florea, răspunzând unei întrebări adresate de vicepreşedintele CSM Codruţ Olaru.

De altfel, el i-a pus mai multe întrebări procurorului Adina Florea. "V-aş ruga să faceţi o evaluare succintă a plusurilor şi minusurilor, fără să intrăm în detalii, ale legilor Justiţiei, în ansamblul lor, (...) cu o particularitate: cum vedeţi necesitatea, funcţionarea, perspectiva viitoarei Secţii de combatere a infracţiunilor în justiţie, cu atât mai mult cu cât în cazul DNA există un astfel de serviciu, care până într-un punct cred că are o competenţă similară", a spus Olaru.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28