CSM aprobă pensionarea judecătorului Ionuţ Matei. Propunerea va fi înaintată președintelui Iohannis

CSM aprobă pensionarea judecătorului Ionuţ Matei. Propunerea va fi înaintată președintelui Iohannis
CSM aprobă pensionarea judecătorului Ionuţ Matei. Propunerea va fi înaintată președintelui Iohannis

Secţia pentru judecători a CSM a aprobat vineri cererea de pensionare depusă de Ionuţ Matei, magistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a făcut parte din completuri ce s-au pronunţat în dosare precum 'Ferma Băneasa', 'Zambaccian', 'Gala Bute'.

Ionuţ Matei a fost vicepreşedinte al Instanţei supreme în perioada 2013 - 2016, atunci când instituţia era condusă de Livia Stanciu. El a făcut parte din completul de judecată care a dat recent sentinţa definitivă în dosarul 'Ferma Băneasa', în care a fost condamnat, printre alţii, avocatul Robert Roşu, ceea ce a provocat proteste ale colegilor acestuia. Alte nume importante din lumea politică şi de afaceri condamnate de Ionuţ Matei:

Adrian Năstase - dosarul 'Zambaccian'; Gigi Becali - dosarul 'Valiza'; Radu Mazăre şi Cristi Borcea - dosarul retrocedărilor de plaje din Mamaia; Elena Udrea - dosarul 'Gala Bute'; Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan - dosarul Microsoft; Adrian Severin - dosarul investigaţiei sub acoperire făcută de jurnalişti de la 'The Sunday Times'; Miron Mirea - dosarul renovării casei mamei sale; Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy - dosarul privatizărilor strategice. Ionuţ Matei face parte dintr-un nou val de pensionări în magistratură.

În şedinţa de vineri, CSM a aprobat pensionarea a altor patru magistraţi de la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie - Elisabeta Roşu, Mădălina Grecu, Gabriel Viziru şi Mona Baciu, dar şi a trei magistraţi asistenţi. De asemenea, CSM a aprobat pensionarea a 12 judecători de la instanţe din ţară. Propunerile de pensionare vor fi înainte preşedintelui Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel